TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sait Altınordu’ya büyük onur

Altınordu Spor Kulübü’nün efsanevi oyuncusu ve kulübün ismini kendisine soyisim olarak alan Sait Altınordu’nun heykeli, Alsancak’ta bulunan Sait Altınordu Meydanı’nda düzenlenen törenle açıldı

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2014 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sait Altınordu’ya büyük onur

DAVUT İPEK

Altınordu Spor Kulübü’nün efsanevi oyuncusu Sait Altınordu’nun heykeli, Alsancak Garı karşısındaki meydana dikildi. Altınordu Spor Kulübü’nün formasını 27 yıl boyunca aralıksız giyerek bir rekora imza atan Sait Altınordu heykelinin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Altınordu Spor Kulübü’nün yönetim kadrosu, üyeleri ve sporcuları da katıldı. Heykelin açılış töreninden önce saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra söz alan Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, “Sait Altınordu heykelinin açılışında bizleri yalnız bırakmayan belediye başkanlarıma, milletvekillerime, kulüp yöneticilerine, dernek yöneticilerine ve sporseverlere teşekkür ediyorum. Altınordu armasını iki buçuk sene önce devraldık. Yeminimiz var. Altınordu armasını her zaman onurla ve gururla daha ileriye taşımak için çalışacağız” dedi.

“DÜNYA REKORU KIRMIŞTIR”

Başkan Özkan şunları da kaydetti: “Biz Altınordu armasını iki sütun üzerine yerleştirdik ve bu iki sütun üzerine iki tane başarı gökdelenimizi inşa etmeyi planlıyoruz. Bunlardan birincisi bizim ana sloganımız olan ‘İyi birey, iyi vatandaş, iyi sporcu’ olgusudur. Biz, bu olgu üzerine inşa ettiğimiz onurlu duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz. Buna bir de tarihi simge koyalım istedik ve Sait Altınordu’yu bu tarihi simgelerden biri olarak anabilmek adına bu heykelin açılışını yapmak istedik. Sait Altınordu bir profesyonel takımda 27 yıl aralıksız futbol oynayarak bir rekora imza atmıştır, hatta bence bir dünya rekoru kırmıştır. Amatör kulüplerde belki bir ihtimal bu kadar oynayanlar vardır. Ama profesyonel anlamda Sait Altınordu bu konuda bir rekortmendir.”

GÖZLERDE DE YAŞAYACAK

Başkan Özkan, Sait Altınordu’nun dört defa milli takım formasını giydiğini söyledi ve bu görevi de şerefle yerine getirdiğini belirtti. Özkan şunları da kaydetti: “Altınordu’da futbol oynadığı dönemlerde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kendisini kulüplerine transfer etmek istemişlerdir. Fakat o, ben İzmir’de, Altınordu formasıyla mutluyum demiştir ve teklifleri reddetmiştir. Her şeyin para olmadığını göstermiştir. Sait Altınordu, kendi adını taşıyan bu meydanda diktiğimiz heykel sayesinde gönüllerde yaşadığı gibi gözlerde de yaşayacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bir ricam olacak. Bu heykel insan boyu seviyesinde yapıldı. Heykele zarar gelmemesi için bu heykelin bir buçuk metre kadar yukarıya kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu heykeli yapan heykeltraş arkadaşlarımıza ve heykelin bu meydana dikilmesine katkı koyan herkese teşekkür ediyorum.”

CUMHURİYET İLE DOĞAN KULÜP

Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan’ın ardından söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasına Sait Altınordu severlerine selam yollayarak başladı.Başkan Kocaoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Altınordu Spor Kulübü, Cumhuriyet ile birlikte doğan bir spor kulübüdür. İzmir sporuna, ülke sporuna çok büyük katkılarda bulunmuş olan Sait Altınordu’nun bu meydanda bir büstü vardı. Bu büstün yerine heykel dikilmesi konusunda bir proje söz konusu oldu. Biz de buna onay verdik. Başkanımızın talebi doğrultusunda da değerlendirme yaparız. Konuşmama başlamadan önce Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan ile ilgili birkaç cümle söylemek istiyorum. İzmir profesyonel kulüplerimizin içinde bulundukları durumu hepimiz biliyoruz. Başkanımızın daha önce Bucaspor ile bir Süper Lig başarısı olmuştu. Şimdi kendisi Altınordu Spor Kulübü Başkanlığı görevini üstleniyor kendisi. Büyük başarılara imza atacağından şüphemiz yok. Kendisi spora ve sporcuya son derece önem veren biridir.”

“İZMİR’DE FUTBOL BÜYÜMELİ”

Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ben Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan’a, Altınordu Spor Kulübü’nde emeği geçen herkese şahsım adına çok teşekkür ediyorum. İzmir’in ekonomik gelişmesi için, yerelde kalkınması için yaptığımız çalışmaların, kentin devrimleşmesiyle birlikte kültürden sanata, her dalda her alanda büyüyerek artması gerekmektedir. Bunlardan bir tanesi de spordur, futboldur. İzmir’in futbol alanında da bir gelişme yaşaması gerekmektedir. Futboldaki başarılarımızın artmasını diliyorum. Sporseverlerin, spora karşılıksız hizmet edenlerin kulüplerde yönetici olmalarıyla başarıya ulaşılacağına inancım tamdır. Başkan Özkan da onlardan biridir. Sait Altınordu’nun heykelinin de burada sonsuza dek zarar görmeden kalmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.