TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Yeni anayasa devleti milletle barıştıracak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Hem siyasi hem hukuk bakımından eski Türkiye devletin millet anlayışına dayanan bir Türkiye idi. Yeni Türkiye ise milletin devleti anlayışına dayanan bir Türkiye olacaktır" dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2014 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Yeni anayasa devleti milletle barıştıracak"

AK Parti Ordu İl Başkanlığı'nın düzenlediği 'Yeni Türkiye Yeni Anayasa' konferansından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, yeni anayasa çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

"TARTIŞMA KONUSU YENİ ANAYASA OLACAKTIR"

Çok sayıda dinleyicinin katıldığı konferansta söz alan Şentop, yeni anayasa çalışmalarının yeni Türkiye'nin yapı taşlarını oluşturduğunu söyledi. Yeni anayasanın hem siyasi hem de hukuki anlamda ülkeye kazanımlar sağlayacağını belirten Şentop, "Hem siyasi hem hukuk bakımından eski Türkiye devletin milleti anlayışına dayanan bir Türkiye idi, yeni Türkiye ise milletin devleti anlayışına dayanan bir Türkiye olacaktır. Yeni anayasa meselemizde devletin millet anlayışından, milletin devlet anlayışına doğru bir zihinsel siyasi bir serüvendir. Önümüzdeki seçiminde tartışmalı konularından bir tanesi de anayasa olacaktır. Yeni anayasa çalışmaları tamamlandığında Türkiye gerçekten devletle milletle bütünleşmiş bir ülke haline gelecek" dedi.

Anayasanın sadece bir metin olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Şentop, "Bu durum sadece bir metin olarak görülmemelidir. Önemli olan bu zihniyet değişimidir. Bu yolda Türkiye çok önemli mesafeler aldı, fiilen anayasanın ruhunu değiştiren çok ciddi mesafeler aldı. Bu tamamlandığında Türkiye çok iyi bir hal alacaktır" diye konuştu. (İHA/ORDU)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.