TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İktidar demokrasiden korkuyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Türkiye'de demokrasiden korkan ve sokak muhalefetinden korkan bir iktidarla karşı karşıyayız. Özgürlükleri genişletmek için hiçbir adım yok. Uluslararasında bütün itibarı sarsılmış bir iktidarla karşı karşıyayız" dedi

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2014 08:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İktidar demokrasiden korkuyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın ve CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi ile birlikte Çine İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Tezcan ve beraberindekileri, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, yönetim kurulu üyeleri ve CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Fahriye Aslan karşıladı. CHP'li belediye meclis üyeleri ile birlikte Çine Belediye Başkanı CHP'li Enver Salih Dinçer de ziyarette bulundu.

HEDEF İKTİDAR OLMAK

Aydın'ın ilçelerini dolaşarak vatandaş ve partililerle görüştüğünü söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, "Türkiye'nin diğer bölgelerine baktığımızda Aydın şanslı olduğumuz bir bölge. Çünkü Aydınlı hemşerilerimiz sosyal demokrat anlayışını Büyükşehir Belediyesinde iktidar yaptı. Aydın'ın ilçelerinin büyük bir çoğunluğu da sosyal demokrat anlayışını iktidar yaptı. Hedefimiz, 2015 yılında bu anlayışla halka hizmet eden ürettiğini halkça paylaşan yönetim anlayışını sadece Aydın'da ve yerel yönetimlerde değil genel iktidara da taşımak" dedi.

“GAZETECİLER GÖZALTINA ALINIYOR”

Yasa taleplerini eleştiren Tezcan, şunları söyledi; "Gazeteciler gözaltına alınıyor. Türkiye'de polis devletine uygulamalarına yerleştirecek yasal değişiklikler yoğun ve hızlı bir şekilde hayata geçiriliyor. Son kanun değişiklikle makul şüpheyle herkesi gözaltına alabilecek bir sistem getirdiler. Şu anda Anayasa Mahkemesi'nde. Bunun dışında Avukatın dosya inceleme yetkisini ortadan kaldıracak bir düzenleme getirdiler. Savunma hakkını ortadan kaldıracak bir düzenleme. 2015 yılında Ocak ayında meclisinin gündemine gelecek. Şu anda komisyonlarda. Yeni bir polis devleti yasası iç güvenlik paketi, Türkiye'de 81 il valisini 'Olağanüstü Hal Valisi' şekline çevirecek bir kanun. Savcıların üzerinde, soruşturma yetkisine sahip valiler yaratan bir kanun teklifi ile karşı karşıyayız. Polise, hakimin kararı olmadan tutuklama yetkisi veren bir kanunla karşı karşıyayız."

“ÖZGÜRLÜKLERİ GENİŞLETMEK İÇİN HİÇBİR ADIM YOK”

Özgürlüklerin her geçen geriye gittiğini savunan Tezcan, şöyle devam etti; "Türkiye'de demokrasiden korkan ve sokak muhalefetinden korkan bir iktidarla karşı karşıyayız. Emniyet, jandarma ve MİT eliyle herkesi kimliğine etnik kökenine varıncaya kadar düşüncesine, siyasal düşüncesine ve eğilimine varıncaya kadar fişlemeyi meşru hale getiren bir kanun teklifini yine bu hükümet hazırladı getirdi. Özgürlükleri genişletmek için hiçbir adım yok. Ama özgürlükleri yok etmeye ortadan kaldırmaya ve vatandaşı fişlemeye dönük bütün değişiklik her geçen gün hızlı bir şekilde getiriyorlar. Bunu bir tane sebebi var. İktidar son günlerini yaşıyor. Türkiye'yi yönetemez hale geldi. Uluslararasında bütün itibarı sarsılmış bir iktidarla karşı karşıyayız. Dış politikası çürüdü. Ortadoğu ile söyledikleri her şey tersine çıktı. Yolsuzlukla ilgili bütün yolsuzlukların hızlı bir şekilde ortaya çıktığı ve dökülmeye başladığı bir süreç yaşanıyor. Uluslararası alanda Avrupa Birliği hedefinden sapmış AB ile çağdaş dünyayla, demokratik dünyayla bağlarını koparan tek adam diktatörlüğüne doğru hızla sürüklenen ve yürüyen bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Bu iktidarın devam ettirebilmenin tek yolu baskıyı, zulmü ve şiddeti artırmaktan geçiyor. Bu kanun tekliflerinin başka bir izahı ve açıklaması yoktur." (DHA/AYDIN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.