TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sefaletin adıdır asgari ücret

HKP İzmir İl Örgütü işçi sınıfına 2015 yılı için yapılan zammı eleştirdi. Halkın Kurtuluş Partisi İzmir İl Örgütü ‘Açlığın, yoksulluğun, sefaletin adıdır asgari ücret’ diye 2014 yılı asgari ücreti İŞKUR önünde basın açıklaması yaparak protesto etti

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2014 07:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sefaletin adıdır asgari ücret

EMİNE ŞEKER

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İzmir İl Örgütü ‘Açlığın, yoksulluğun, sefaletin adıdır asgari ücret’ diye 2014 yılı asgari ücreti İŞKUR önünde basın açıklaması yaparak protesto etti. Basın açıklaması için toplanan grup, ‘Kahrolsun sarı sendikacılar’, ‘İnsanca yaşam ücreti istiyoruz’, ‘Gün gelecek devran dönecek Tayyipgiller halka hesap verecek’, ‘Sefalet ücreti istemiyoruz’, ‘Halkız haklıyız kazanacağız’ ve ‘Yaşasın örgütlü mücadelemiz’ gibi sloganlar attı.

“YARGI, TAYYİPGİLLERİN HUKUK BÜROSUNA DÖNÜŞTÜRÜLDܔ

Basın açıklamasını yapan HKP İzmir İl Başkanı Tacettin Çolak, hükümetin 12 yıldır halkın sırtına kene gibi yapıştığını iddia ederek, “İnsanların kanını emdikçe emiyorlar.  Alın teriyle geçinmeye çalışan emekçilerden çaldıklarıyla, atalarımızdan yadigâr bütün değerlerimizi yerli- yabancı para babalarına peşkeş çekerek aldıkları komisyonlarla, kendinden önceki tüm satılmışları kıskandıran hırsızlıklarla, yolsuzluklarla beslendi, bitleri kanlandı Tayyipgillerin. İşçi sınıfımızın başını sarı gangster TÜRK-İŞ ile HAK-İŞ ile bağladılar. Geçim derdinden başka bir şey düşünemez duruma getirdiler, sendikasızlaştırdılar. Halklarımız ve işçi sınıfımız çektiklerinin hesabını soramıyor, neden bu duruma düşürüldüğünü sorgulayamıyor. Yargı, Tayyipgillerin hukuk bürosuna dönüştürüldü. Hesap sorgulayacak savcı, yargılayacak yargıç bırakmadılar. Türk Ordusu’nun başını tören paşalarıyla bağladılar, CIA Operasyonlarıyla sindirdiler. Soramayan, sorgulamayan Türk ordusu Mustafa Kemal devrimlerinin bekçisi değil artık. Var olma koşulu sorup sorgulamak olan, bilim üretmesi gereken üniversiteler zapturapt altında; soramıyor, sorgulayamıyor, üretemiyor. TÜBİTAK bilim merkezi olmaktan çıkarıldı, hurafeler üretiliyor artık orada. Tayyipgillerin hırsızlıkları bu merkezde aklanıyor artık” dedi.

2015 YILI İÇİN REVA GÖRÜLEN ZAM GÜNLÜK 1 LİRA

2015 yılı asgari ücretin belirlendiğini açıklayan Çolak, “Yıllardır bilinmektedir ki, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Tayyipgiller tarafından IMF, Dünya Bankasının direktifleri doğrultusunda önceden belirlenen -ki 2015 yılı için bu oran yüzde 3+3’tür- rakamın işçi sınıfımıza yedirilmesi için oluşturulan bir mizansendir. CIA Sendikacılığının Türkiye Temsilcisi TÜRK-İŞ pazarlık yapacak gibi görünecek, para babalarının temsilcileri ise TÜRK-İŞ’in oyunun gereği masaya getirdiği teklifi çok bulup; yanarız, batarız diye feryat figan edecek, Tayyipgiller, bütçe imkanları buna elveriyor diyecek ve asgari ücret adı altında sefalet ücreti işçi sınıfımıza dayatılacak. Aralık ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 232 Lira, yoksulluk sınırı da 4 bin 14 Lira olarak, üstelik bu rakamlar TÜRK-İŞ tarafından açıklanmış iken, işçi sınıfımıza 2015 yılı için reva görülen zam günlük 1 Lira.

 Ar damarının patlamasının, utanma duygusunun yok edilmesinin, yüzsüzlüğün tavan yapmasının sonucudur bu günlük 1 Liralık zam. Paraları sıfırlayamayanların; emekçilerin alın terinden çalınanlarla servet biriktirenlerin, emekçilerin aidatlarıyla sendika baronluğu yapanların oluşturduğu komisyonun vereceği zam da bu kadar olur ancak. Halklarımıza yansımasını görmesek de, Türkiye ekonomisinin ve Kişi Başına Düşen Milli Gelirin büyüdüğü dillendiriliyor Tayyipgiller tarafından. Bu büyümeler asgari ücrete yansıtılmış olsaydı. DİSK-AR'ın, Türkiye İstatistik Kurumu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerine dayanarak yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, asgari ücret net bin 667 Lira olacaktı. Hadi DİSK-AR'ı geçelim. Devletin kendi kurumu, Tayyipgillerin isteği doğrultusunda enflasyon rakamı açıklayan TÜİK bile ağır işlerde çalışan bir işçinin geçimi için gereken asgari tutarı net bin 424 lira 70 kuruş olarak bildirdi. Kendi kurumlarının rakamını asgari ücrete uyarlasalar bu şu anki asgari ücrete yüzde 60 zam yapılması anlamına gelir. Ama yapmazlar, yapamazlar!” şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET YİNE ARTMAZ

Çolak, halkın ürettiği kaynakların gideceği yerin belli olduğunu dile getirerek, kaynağın gideceği adresin yerli-yabancı para babalarının cebi olduğunu iddia etti. Çolak, sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanlığının bütçesi yüzde yüz artar. Diyanetin bütçesi eğitime, sağlığa ayrılan bütçeyi geride bırakır; asgari ücret yine artmaz. Köşklerde, saraylarda oturanlar anlamazlar açın halinden. Onlar insanlıklarını bilinçlice, gönüllüce dünya menfaatine satmışlardır çünkü. Para babalarının bu ekonomik ve siyasi zulmünü, yarattıkları bu kanser düzenini ortadan kaldırmanın yolu, başta İşçi Sınıfımız gelmek üzere tüm emekçi halklarımızla birlikte Halk Kurtuluş Cephesini örmekten geçmektedir. Demokratik Halk İktidarı kurulduktan sonra son verilecek bu hayasızca saldırılara. Demokratik Halk İktidarı kurulunca yaşam bulacak Halkın Kurtuluş Partisi’nin Programı. İşte o zaman; günümüzde uygulanmakta olan asgari ücretin böylece 4 mislinden fazla bir artış sağlanmış olacak. Normal geçim endeksi de üretimimizin verimindeki artışa paralel olarak yükseltilecek. Kişi emeğinin, sağlığının ve ulusal verimliliğin zararına olan prim usulü kaldırılacak. Ücretler, her hafta başı muntazam ödenecek. Genel tatil günleri tam ücretli olacak. Zorunlu haller ve işin niteliğinden dolayı o günler çalışana çift gündelik verilecek. Kadın, çocuk, din, ırk, farklarına bakmaksızın aynı işi görene aynı ücret verilecek.  O kutlu güne ulaştıracağız başta işçi sınıfımız gelmek üzere halklarımızı. Çünkü biz vatan aşkını söylemekten ve gereğini yapmaktan korkar hale gelmektense ölmeyi yeğleyen, Hikmet Kıvılcımlı’nın öğrencileriyiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.