TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

32 mahallede vatandaşları dinledi

Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir sınırlarına dahil olan en ücra mahallelere kadar giderek “Biz bir aileyiz” mesajını veriyor. Pazar mesaisini İzmir’in kuzeydeki sınır bölgelerine ayıran Büyükşehir Belediye Başkanı, karlı yolları aşıp Madra Dağları’na kadar tırmandı. Ziyaret edilen köylere kurulan oyun grupları ise çocuklara unutamayacakları saatler yaşattı

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2015 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
32 mahallede vatandaşları dinledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni yılın ilk günlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına bağlanan kentin kuzeyindeki ilçelerde geçirdi. Cuma günü başlayan ve hafta sonu devam eden program kapsamında ilk önce Dikili'ye ardından Kınık ve Bergama'ya geçen Başkan Kocaoğlu, üç gün boyunca kar-kış demeden 32 mahalleyi ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

BAŞKAN VATANDAŞLARI DİNLEDİ

 Başkan Kocaoğlu'nun son günkü durağı Bergama oldu.  Başkan Kocaoğlu, Madra Dağı eteklerinde yer alan Örenli,  Tırmanlar, Çeltikçi, Akcenger, Karalar, Kırcalar, Topallar, Oruçlar ve Sınırada mahallelerini ziyaret etti.  Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in de eşlik ettiği ziyaretlerde muhtarlardan gelen talepleri değerlendiren Başkan Kocaoğlu, vatandaşların sorunlarını da tek tek dinledi.

HİZMET ALAMAMIŞ MAHALLELERE YOĞUNLAŞILACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 4 yıl boyunca yatırımlarını yeni bağlanan ve hizmet alamamış mahallelere yoğunlaştıracağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, köy statüsündeki yerleşimlerde okunmayan su sayaçları ile ilgili merak edilen sorulara da yanıt verdi. Yeni yasayla yerel seçimlerin ardından 9 ilçe, 23 belde ve 430 mahallenin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandığını, abone devir işlemlerinin belirli bir süreç gerektirmesi nedeniyle bazı yerleşimlerde sayaçların geç okunduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Vatandaşlarımız merak etmesin. Kaç ay geç okunduysa faiz uygulanmayacak ve geç okunduğu ay kadar yani 6 ay sonra okunduysa 6 taksit, 10 ay sonra okunduysa 10 taksit yapılacak. Kademe sistemi zaten köylerde uygulanmıyor” bilgisini verdi.

İNDİRİMLİ TARİFEYE DEVAM

 Başkan Aziz Kocaoğlu, köy statüsünde olan yasayla ve mahalleye dönüşen yerleşimlerde, suda yine yasa gereği, 5 yıllık süre içinde “indirimli tarife” uygulandığını hatırlattı.

Ziyaret programını Madra Dağları'ndaki en yüksek yerleşim yerleri olan Oruçada ve Sınırada mahallelerinde tamamlayan Başkan Kocaoğlu, “En uzakta da olsanız, biz bir aileyiz. Gücümüz yettiğince hep yanınızda olmaya çalışacağız” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile Bergama Belediye Başkanı’nın ziyaret ettiği köylere kurulan oyun grupları ise çocuklara unutamayacakları saatler yaşattı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.