TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir Mekan Bir Yemek

Bir Mekan Bir Yemek’te bugün Güzelyalı’dayız. Bugünkü konuğumuz 3 aydır balık çeşitleriyle hizmette olan Laz ve Mercan Balıkçılık

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2015 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bir Mekan Bir Yemek

Fadime Dumlupınar - Güzelyalı Cami Sokağı’nda bulunan Laz ve Mercan Balıkçılık, balık sevenlerin uğrak yeri. Birbirinden eşsiz lezzetleri ile Güzelyalı’da tercih edilen mekanlarından biri. Laz ve Mercan Balıkçılık, çalışanları ile birlikte yaklaşık 3 aydır misafirlerini ağırlıyor. Balık türlerinin her çeşidini tatmak isteyenler için mutlaka uğranılması gereken bir yer.

İŞİMİZ İNSANLARA HİZMET ETMEK

Laz ve Mercan Balıkçılık sahipleri Yakup Mercan ve Muhammet Demir ile gerçekleştirdiğimiz sohbette, işlerinin insanlara hizmet etmek olduğunu belirterek, “3 aya yakın misafirlerimize saat 12.00-20.00 arasında hizmet veriyoruz. Misafirlerimizi ya mekanımızda ağırlıyoruz ya da isteyen misafirlerimizin evlerine servis yapıyoruz. Yaklaşık 10 kişi ile çalışıyoruz. 5 kişi mutfakta. 3 kişi salon servisinde. 2 kişide dışarı servise gidiyor. Amacımız hizmette kusur etmeden sağlıklı ve hijyenik bir ortamda servis yapmak ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaktır” dedi.

Laz ve Mercan Balıkçılıkta ustabaşı olarak çalışan Emrah Keskin, 10 yıldan beri balık işiyle uğraştığını belirterek, “Bu mesleği bana amcam öğretti. Bana bu işi öğrettiği için ve meslek kazandırdığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Sohbet sonrası balık kavurması ve levrek lokumu yapan Keskin, tarifini ve yapılışını bizlerle paylaştı.

Balık kavurması için

Malzemeler: 350 gram levrek. 2 tane biber. 4 tane mantar. 1 tane domates. Tuz, kekik, pul biberi ve safran. Süslemek isteyenler için 1 tane paprika biberi ve limon önerebilirim.

Yapılışı: 350 gram levreği kemiksiz fileto yapıyoruz. Elde etmiş olduğumuz kemiği önceden mangalda pişiriyoruz. Etlerini güzelce küp küp doğruyoruz. Tavaya göz kararı sıvı yağı koyuyoruz. Küp küp doğradığımız etleri kızmış olan sıvı yağın içine atıyoruz. Piştikten sonra süzerek tavadan alıyoruz. Yine kızmış olan sıvı yağın içine diğer malzemeleri yine küp küp doğrayarak içine atıyoruz. Kavrulduktan sonra en son tereyağı atıyoruz. Çünkü önce tereyağını atarsak tavayı yakar. Sonrasında süzdüğümüz balığı atıyoruz. Domatesi atıyoruz. Domates ne çok pişecek ne de sert kalacak. Servisinde kayık tabağın içine önce mangalda pişirdiğimiz levreği yerleştiriyoruz. Üzerine et parçalarını koyuyoruz. İsteğe göre süsleyip servis yapıyoruz.

Levrek Lokumu için

Malzemeler: 350 gram levrek. 100 gram krema. Göz kararı karabiber ve tuz. Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı.

Yapılışı: 350 gram levreği yine kemiksiz fileto yapıyoruz. Geriye kalan etleri küp küp doğruyoruz. Doğramış olduğumuz etleri hazırladığımız sosun içine atıyoruz. Izgarada pişiriyoruz. Pişen balığı yine kayık tabakta süsleyerek servis ediyoruz. Bu balık kılçıksız ve hafif olduğu için aileler çocuklarına bu balığı rahatlıkla yedirebilir. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.