TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hür Dava Partisi İlçe Başkanı’nın aracına saldırı iddiası

Hür Dava Partisi İzmir İl Başkanlığı, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi çetelerinin Hür Dava Partisi Buca İlçe Başkanı Necip Ağırbaş'a tehdit mektubu gönderdiğini iddia etti

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2015 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hür Dava Partisi İlçe Başkanı’nın aracına saldırı iddiası

HALİSA TOPRAK

Hür Dava Partisi İzmir İl Başkanlığı, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH) çetelerinin Hür Dava Partisi Buca İlçe Başkanı Necip Ağırbaş’ın şahsi aracını yakmaya çalıştıklarını ifade ederek basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında konuşan Hür Dava Partisi İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani, yaşanan tüm olayların ardından tekrar bir mektup gönderildiğini iddia ederek, var olan çetelerin İlçe Başkanı’nı ve ailesini ölümle tehdit ettiğini açıkladı.

YAŞANAN OLAYLARI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Basın açıklamasını yapan Hür Dava Partisi İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani, Hür Dava Partisi Buca İlçe Başkanı Necip Ağırbaş’ın şahsi aracının yakıldığını belirterek, “Bu ikinci tehdit mektubudur. 15 gün önce başka bir tehdit mektubu bırakılmıştır. Yeni bırakılan mektupta ‘malına kasettik bir dahaki sefere canına kastedeceğiz’ yazıyordu. Yaşanan bu olaylar yargıya intikal etti. Failler mutlaka yakalanacaktır. İlçe Başkanı’mıza yapılan bu saldırılar ülkenin batısına ve ülkenin tamamına yayılmak isteğini ortaya koymakta. Gerek önceki saldırıları gerekse şimdiki saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bugüne kadar baskıyla kimse bir yere varmamıştır” dedi.

BİZLER BU ÜLKENİN BİR GERÇEĞİYİZ

Hür Dava Partisi Buca İlçe Başkanı Necip Ağırbaş ise, cumartesi günü saat 01.00 sıralarında Buca ilçesi Çamlıkule Mahallesi’nde ikamet ettiği evin önünde park halinde bulunan aracının yakıldığını söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti: “Erken fark etmemiz neticesinde yangını büyümeden söndürdük. Ve ikinci bir tehdit mektubu kapımıza  bırakıldı. Tabi bu İkinci tehdit mektubu. İlkini 15 gün önce bırakmışlardı. Yeni bırakılan mektupta özetle ‘malına kastettik bir dahaki sefere canına kastedeceğiz zaman intikam zamanı’ deniyor.  Mektuplar PKK’nın gençlik kolu olduğu iddia edilen YDGH imzalı. Olay yargıya intikal etti. Soruşturma netleştikten sonra gerçek faillerin ortaya çıkacağını umuyoruz. Biz ailece yıllardır söz konusu mahallede oturuyoruz. Hiç kimse ile bir husumet yaşamadık. Ancak mevcut saldırının siyasi kimliğimizden dolayı olduğunu düşünüyoruz. Nitekim tehdit mesajında bu ifade ediliyor. Bu tehdit mesajını bırakanlar, baskıyla, tehditle ve şantajla bir yere varılamayacağını bilmeli. Herkes farklı düşünce ve fikriyatta olan insanlarla yaşamayı öğrenmeli. Bizimle yaşamayı öğrenmeliler. Gözünü kapatan kendine gece eder. Bizler bu ülkenin bir gerçeğiyiz. Dünde vardık, bugünde varız, yarında var olmaya devam edeceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.