TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir operasyon ile 3 fıtığından kurtuldu

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tek seansta yapılan Laparoskopik İnguinal Herniografi ameliyatı ile Vilaydin Yaman hem iki taraflı kasık fıtığından hem de göbek fıtığından kurtuldu

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2015 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bir operasyon ile 3 fıtığından kurtuldu

İzmir Kuzey Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimize bağlı Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tek seansta yapılan Laparoskopik İnguinal Herniografi ameliyatı ile 50 yaşındaki hasta Vilaydin Yaman hem iki taraflı kasık fıtığı hem de göbek fıtığından kurtularak sağlığına kavuştu.

OPERASYON 2,5 SAAT SÜRDÜ

İzmir'de yaşayan Vilaydin Yaman geçtiğimiz günlerde kasık ağrısı şikayeti ile Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH. Genel Cerrahi polikliniğine başvurdu. Hastanın yapılan incelemelerinde iki taraflı kasık ve göbek fıtığı tespit edildi. Laparoskopik İnguinal  Herniografi tekniği ile ameliyat kararı alınan hasta monitör ekran eşliğinde 2,5 saat süren operasyonla; göbek deliğinden girilerek önce sağ kasık fıtığı sonra sol kasık fıtığından ameliyat edildi. Daha sonra da girilmiş olan göbek deliğinden göbek fıtığı ameliyatı gerçekleştirilerek aynı seansta üç fıtığından da kurtulmuş oldu.

“AĞRI HİSSİ OLMUYOR”

Laporoskopik ameliyatların avantajlarını değerlendiren ameliyat ekibinin başkanı Dr. Enver Tekin, “İki taraflı fıtık ameliyatları genelde açık yapıldığı için hastada şiddetli ağrı ve kasıklarda uzun süreli gerginlik hissi oluşturuyor. Bu teknikte ise hastada herhangi bir ağrı hissi olmuyor. Uyandıktan sonra normal yürüyebiliyor ve çok kısa bir süre sonra normal yaşantısına dönebiliyor” dedi.

İKİ YILLIK SIKINTI

Hasta Vilaydin Yaman sağlığına kavuşmaktan duyduğu mutluluğu, “İki yıldır yaşadığım sıkıntılardan kısa sürede kurtuldum, başta doktorum olmak üzere tüm ekibine çok teşekkür ediyorum” sözleriyle ifade etti. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.