TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemalpaşa’da ayaklanma

İzmir-İstanbul Otoyolu inşaatında kullanılmak üzere malzeme alınacak taşocağının kurulmak istendiği Kemalpaşa İlçesi Akalan Köyü sakinlerinin başlattıkları eylemde olaylar çıktı. Kadınlı erkekle yaklaşık 200 köylü, şantiye binası, bazı iş makinaları ve kamyonları camlarını kırdı. Bölgede önlem alan Jandarma Robokop timleri olayların büyümesini güçlükle önledi

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2015 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kemalpaşa’da ayaklanma

Akalan Köyü yakınlarında açılmak istenen taş ocağı için köylüler bir süre önce 'Yürütmenin durdurulması' istemilye İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Başvuru henüz sonuçlanmazken firmanın şantiye kurup hazırlıklara başlaması köylülerin tepkisini çekti. Bir süreden bu yana çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan köylüler bugün bölgeye iş makinalarının da gelmesi ve çalışmaya başlayacağının duyulması üzerine sabah erken saatlerde kadınlı erkekle bölgeye gitti. Jandarma da önlem aldı.

200 KADAR KÖYLÜ TOPLANDI

Ellerinde sopalar da bulunan kadınlı erkekle 200 kadar köylü iş makinalarının bölgeden çekilmesini istedi. Ancak birsüre sonra şantiyede çalışmanın durmadığını öne süren köylüler şantiye binasını bastı. Şantiyenin camları kırıldı. Köylüler daha sonra bir iş makinası ile bölgeye getirilen kamyonların da camlarını kırdı. Jandarma Robokop timleri iş makinalarının etrafını çevirip köylülerin daha fazla zarar vermesini engellemeye çalıştı. Köy Muhtarı Mustafa Çaktuğ, şöyle dedi: "Köyümüzde taş ocağı istemiyoruz. ÇED raporu da alınmamış. Çalışmalar başladığı zaman başımıza taş yağacak. Kurulmak istenen taş ocağı köye çok yakın. Taş ocağı 200 öğrencinin okuduğu okula 650 metre uzaklıkta. Taş ocağından biran önce vazgeçilsin. Köyden daha uzak bir yerde açılsın."

İŞ MAKİNASI ÇEKİLDİ, KÖYLÜLER BEKLEME ALANLARINA DÖNDÜ

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel bölgeye geldi. Yüksel, köylüleri dinledikten sonra destek sözü verdi.

Köylülerin bekleyişlerini sürdüreceklerini açıklamaları üzerine Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, İl Jandarma Komutanı İbrahim Aydın ile birlikte şantiye sahasına geldi. Kaymakam Taşbilek burada köylülerle konuşup, her işlemin yasalara uygun olduğunu ve taş ocağının da köye 1.5 kilometre uzaklıkta olduğunu anlattı. Köylülerin isteği üzerine, Kaymakam Taşbilek, camları kırılmış olan iş makinasının buradan çekilmesini söyledi. Operatörün bölgeden ayrıldığının ortaya çıkması üzerine, aynı köyde oturan başka bir kişi tarafından iş makinası şantiye alanına götürüldü. Gelişmeler üzerine alkışlarla tepkilerini sürdüren köylüler, şantiye yakınından ayrılıp, yaklaşık 150 metre gerideki bekleme alanlarına döndü. Jandarmanın tedbir amaçlı bölgede tutulacağı ifade edildi. (DHA/İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.