TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Serter’den gazetecilere ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter beraberinde İl Yönetim Kurulu üyeleriyle, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kutlamak için, İzmir Gazetecileri Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel’i ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2015 08:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Serter’den gazetecilere ziyaret

MEHMET ŞERİF TOPRAK

 CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İl Başkanlığı görevine geldikten sonra ilk ziyaretini İzmir Gazeteciler Cemiyetine gerçekleştirdiğini belirterek “10 Ocak gazetecilerimiz için kutlanacak bir günken, AKP iktidarı yüzünden adeta yas günü haline gelmiştir” dedi.  Serter konuşmasında şunları söyledi:

GAZETECİLER KUTSAL BİR İŞ YAPMAKTA

Özgür medya, özgür gazeteci aynı zamanda o ülkenin demokrasi anlayışının, ülkeyi yönetenlerin zihniyetinin de göstergesidir.  Öyle ki, zorbalıkla, yolsuzluklarla, saman altından su yürütme anlayışıyla ülke yönetenler, ülkenin özgür ve bağımsız gazeteleri olsun istemezler. Kışın soğuğu, yazın sıcağı demeden, hak ettikleri ücretlerin ve sosyal desteğin çok altında şartlarda yılmadan, gazetecilik yapmak, doğru bilgilendirmek için gecesini günsüzüne katan gazetecilik yapan herkes gerçek emekçidir. Doğru ve ilkeli gazetecilik yapmaya çalışan tüm gazeteciler bizim gözümüzde kutsal bir işi icra etmektedir. CHP,  Yolsuzlukların olmadığı, tam bağımsız bir Türkiye için tam bağımsız gazeteciliğin ve gazetecilerin olmasına inanmakta ve tüm çalışmalarını bu yönde yapmaktadır. CHP iktidarı, işini düzgün, tarafsız, baskı altında olmadan, sadece doğruyu haber yapmak isteyen tüm gazetecilerinde iktidarı olacaktır. Onların emeklerinin karşılığını almaları, gazetecilik yapanlarla, yalakalık yapanların ayrılması, patronundan çalışanına kadar herkesin baskıdan kurtulması için, tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi belirtirken, Sayın Cemiyet Başkanımızın nezdinde, emek harcayan, zor şartlarda habercilik yapmaya çalışan, sesimiz kulağımız olan tüm gazetecilerimizin çalışan gazeteciler gününü kutluyorum.

TÜRKİYE İÇİN ÖZGÜR BASIN

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’de kendileri için böylesine anlamlı bir günde yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Tarihe “9 patron olayı” olarak geçen hareketin basın çalışanlarını bir araya getirmesi, halkı habersiz bırakmamak için üç gün süreyle “Basın” gazetesi çıkmasının 10 Ocak’ın başlangıcı olduğunu söyleyerek “212 Sayılı Yasa’nın kabul edildiği gün olan 10 Ocak, bir süre “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlandı. Ancak, 12 Mart darbesi ile anayasal hakların birçoğunda olduğu gibi, gazeteciler de kazanılmış birçok haktan yoksun kaldı. Bu nedenle 1972’den itibaren 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı”ndan, “Çalışan Gazeteciler Günü”ne dönüştü” dedi.

GAZETELER EKONOMİK BUNALIM YAŞIYOR

Özgür kalemlerin ve özgür basının sektör için değil, halk için, Türkiye için var olması şart diyen Sertel, sözlerini şöyle sürdürdü. “Basın da yaşanan güven erozyonuna bağlı olarak trajların düşmesi, reklam bütçelerinin daralması ve resmi ilan gelirlerindeki azalmaya bağlı olarak ekonomik bunalım yaşayan gazetelerde işten çıkarmalar hızlanırken, çalışan gazeteciler de dışarıda işsiz meslektaşları ile tehdit edilir hale geldi. Ücretlerdeki dengesizlik büyük boyutlara ulaştı. Meslekte iş ve çalışma güvencesi kayboldu.

GAZETECİLER YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Gazetecilerin büyük bölümü güç şartlar içinde yaşam mücadelesi veriyor. Ancak bu zor şartlar altında görevlerini yerine getiren gazeteciler hiçbir meslek gurubunun yapmadığı kadar özveriyle çalışmaya devam ediyor. Aileleri ve kurumlarına sahip çıkan çalışan gazetecilerin görev aşkını alkışlıyoruz. Gazetecilerin çalışma şartlarını göz ardı ederek “ucuz bahanelerle” onların işine son verenleri de vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz.”

Cemiyet Başkanı Atilla Sertel 6 yıl içinde böylesine kapsamlı bir ziyaretin ilk kez gerçekleştiğini söylerken, ziyaret için CHP İzmir İl Başkanı Serter’e ve tüm yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.