TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni yılın ilk konseri gazeteciler için

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, yeni yılın ilk konserini gazeteciler için verdi. Çalışan Gazeteciler Günü Özel Konseri’ne Şef Rengim Gökmen yönetiminde Tedi Papavrami kemanı ile solist olarak katıldı. Papavrami'nin performansı katılımcıları büyüledi

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2015 08:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeni yılın ilk konseri gazeteciler için

OKTAY İLERİ

Konser öncesinde konuşan İZDSO Müdürü Ender Ünal, “Gerçek, tarafsız haberleri bizlere zamanında ulaştırmaya çalışan, kimi zaman bu uğurda hayatını tehlikeye sokan gazetecilerimizin özel gününü, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ailesi olarak kutluyoruz” dedi.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAYAN ÜLKELER ARASINDAYIZ”

İZDSO’ya bu anlamlı konser için İGC adına teşekkür eden Başkan Yardımcısı Misket Dikmen, “Sorunlar içerisinde bu mesleği birer şövalye gibi yapma çabasındayız. Uluslararası alanda basını özgür olmayan ülkeler arasında gösteriliyoruz. Bu durum halkın haber alma özgürlüğüne de bir darbedir. Çok daha güzel günlerde bayram gibi kutlayacağımız 10 Ocaklar olsun istiyoruz” dedi.

Misket Dikmen, konuşmasının ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin de simgesi olan Hasan Tahsin heykelciğini İZDSO müdürü Ender Ünal’a takdim etti.

ALKIŞLAR DİNMEDİ

Şef Rengim Gökmen yönetiminde İZDSO, Hasan Niyazi Tura’nın Türk Dansları ile konsere başladı. Solist Tedi Papavrami’nin sahne alması ile Niccolo Paganini’nin Keman Konçertosu No.1 Re majör, Op. 6’sı seslendirildi. Nefes kesen konserinde Papavrami, dinmeyen alkışlar sonucunda bir eser daha çaldı. Konser arasında Tedi Papavrami’nin Solo Keman için Füg adlı kitabı yok sattı. Konserin ikinci bölümünde İZDSO, Georges Bizet’in Senfoni Do Majör’ünü seslendirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.