TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Umutlu

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yeni yılda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerini sıraladı. Delican, “En büyük istediğimiz ulaşımda vatandaşı illallah ettiren ulaşımın düzene girmesidir” dedi. Delican, genel seçimlerde aday patlaması beklediğini de söylerken gönlünden seçimde 20 milletvekili geçtiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2015 08:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti Umutlu

TANER UYANIKER

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Kordon Tavacı Recep Usta’da gerçekleştirilen toplanda parti çalışmaları, yapılması gerekenler ve belediyeden beklentileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

GAZETECİLERİ TEBRİK ETTİ

Konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan Delican, “Yaz kış demeden büyük çaba ile gösterdiğiniz için sizi duyarlılıktan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

PARTİMİZ SEÇİM SÜRECİNE HAZIR

Göreve geldiği günden itibaren yapılan çalışmaları ve geçen süreci anlatan Delican, “3 Temmuz’da aldığımız görevin altı ayını doldurduk. Hemen geldiğimizde Cumhurbaşkanlığı seçimi vardı. Yönetimi belirledikten sonra seçimi atlattık. Ardından 15 Eylül’de başlayan çalışmalar ile ilçelerde kongrelerimizi gerçekleştirdik.  Sadece Buca’mızın kongresinde öteleme var. Onu da yakın zamanda sonuçlandıracağız. Seçim sürecine partimiz hazırdır. Diğer partiler kongre kararlarını ötelediler. Biz AK Parti olarak bu kararı aldık ve üstü kapalı seçim çalışmasına başladık. Kongrelerde yoğun hareketlilik oluyor. Yeni yönetimlere girecek olanları partimize davet ettik. Yeni yüzleri yönetimlere alarak bir hareket getirdik. Önümüzde il kongremiz var. 31 Ocak’ta sayın başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı kongremizin hazırlıklarına başladık. Komisyon çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 25 bin kişinin katılmasını bekliyoruz.  İzmir’de çok güzel bir şölen olacak. İzmir’de partimize göre ön yargı ve algı yönetimi kurulmaya çalışıldı. Biz artık Türkiye’nin normalleşmesi için çaba gösteren bir partiyiz. Ben bu partinin il başkanı olarak yapılacak her türlü hizmetin arkasında olacağını söyledik. Yapılmayanları da açıkça eleştireceğimizi söyledik. Bizim anlayışımız 9 Eylül’ü birlikte kutlama çalışması ile birlikte başladı. Biz, İzmir’de yaşayan İzmir’de yaşayan insanlarız. İzmir’de ne yapılması gerekiyorsa partimiz onu yapıyor. İnsanların ötekileştirmesine, ayrıştırılmasına izin vermeyeceğiz. Tüm kesimler partimizde kendisine yer bulabilir. Önümüzde ciddi bir seçim dönemi var. İzmir’de bazı ön yargıların bizim içimizde olmadığını anlatacağız. Biz İzmir’den destek bekliyoruz. Teşkilatlarımız sürekli vatandaşlarımızın kapılarını çalıyorlar. İzmir’de bu dönem başarılı olacağımıza inanıyoruz. İzmir’de oylarımızın artacağı bir seçim beklentimiz var” dedi.

 ADAY PATLAMASI BEKLİYORUM

Genel seçim öncesinde ciddi anlamda talep beklediklerini söyleyen Delican, “İzmir’de çok ciddi bir aday patlaması bekliyorum. İnsanlar şu anda bir süreci izliyorlar. Milletvekilliği çok önemli bir makamdır. Kendisini milletvekili adayı olarak görmek isteyenleri AK Parti’ye davet ediyorum. Genel merkezimiz çok önemli ve ayrıntılı çalışmalar yapacak. İyi bir takımla yolumuza devam edeceğimizi tahmin ediyorum.  Partimizde yüzde 30 mutlaka genç ve kadın olmasını istiyoruz. Siyaseti gerçek anlamda yapacak iki yapı kadın ve gençlerdir.  Partimizde istişare kültürü her şeyin önündedir. AK Parti’de ‘şunun adamı, bunun adamı’ denilerek bir yere gelemezsiniz. Bunu kendi il başkanlığım sürecinde bizzat yaşadım.  Mutlaka temayül yapılacaktır. Ankara’nın da görüşleri olacaktır. Her geçen gün istişare kültürü daha da artıyor. Biz bu tekniği kullanacağız. Biz tercih konusunda ‘ithal’ ya da ‘yerli’ konusunda bir değerlendirme yapmıyoruz” diye konuştu.

Delican milletvekili sayısı beklentisinin sorulması üzerine, “20 tane milletvekili isterim.  Muhalefet de tabi ki olsun”  ifadelerini kullandı.

STATLAR UZATMADAN YAPILMALIDIR

İzmir’deki tartışmalı stat konusunda da değerlendirmelerde bulunan Delican, “Biz, Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın hemen yapılmasını istiyoruz. Karşıyaka Yalı’daki statla ilgili süreç devam ediyor. Bir an önce sorunsuz olan Göztepe’nin stadı yapılmalıdır. Bizim de o konuda çalışmalarımız var. İzmir’de dinamiklerin harekete geçirilmesinde sorun var. İzmir halkı zorlarsa istediğini yapabilir. Biz statların yapılmasını istiyoruz. İhaleleri yapıldı, paraları da hazır. Fazla uzatmadan bu konunun bitirilmesini istiyoruz” dedi.

35 PROJE İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM

Delican, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın projeler demeti olarak açıkladığı yeni çalışmaları da yorumladı. Delican, “Bizim, hükümet olarak yaptığımız çalışmalar sürüyor. Konak Tüneli’ni Mayıs ayında açmayı planlıyoruz. İzmir’deki 35 proje ile ilgili çalışmalar sürüyor. Ekrem Demirtaş son derece güzel bir çalışma yapmış. Kentin sahipleri arasında ticaret odası önceliğe sahip... Ticaret hayatının gelişmesi anlamında katkı koymak istiyor. Onların asli görevi değil ama katkı için yapıyorlar. Bu projeleri Büyükşehir’in de değerlendirmesi lazım. Eğer projelerin yapılabilirliği uygun görülürse başlanabilir” diye konuştu.

DAVA SÜRECİ UZATTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan İnciraltı planlarına Büyükşehir Belediyesi’nin dava açması ve planların yürütmesinin durdurulması konusunda ise Delican, davanın sürecin önünü tıkadığını söyledi. Delican, “İnciraltı’nın planlaması uzun sürdü. Büyükşehir’in açtığı dava sürecin uzamasına neden oluyor. O bölgenin kalkınması lazım.  İzmir’de bu inatlaşmadan vazgeçilmesi lazım... ‘Sen dedin-ben yaptım’ anlayışı ile hareket edilmemelidir. Halkın önünü açacak konuyu halka sorun ve yapın geçin. Orada arsaları değerlendirmek istiyorlar.  Bu işin mahkeme yönü var. İzmir’in çözülmesi gereken bir işidir” dedi.

DELİCAN’IN BEKLENTİLERİ

Delican İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yeni yılda beklentileri de sıraladı. Delican, “Yeni yılda beklentimiz ulaşımda vatandaşı illallah dedirten aktarmalı sistemi düzene sokmaktır.  Deneme yanılma yöntemi ile hareket ediliyor. Ulaşım master planları yapılmadı. İZBAN hükümet ile belediyenin örnek projesidir. Yerel yönetim ve iktidarın bu kadar kapsamlı projesi yok. Belediye bunu en iyi şekilde değerlendirmelidir. Ancak görüyoruz ki tramvayın bile nereden geçeceği konusunda fizibilite yapılmadı” diye konuştu.

AZİZ BEY BUNUN HESABINI VEREBİLECEK Mİ?

Delican, kentsel dönüşümün de bir an önce başlaması gerektiğini dile getirirken, “Kentsel dönüşüm konusunda Bayraklı, Karabağlar ve Gaziemir’de bekliyoruz. Bu kadar insan bekliyor. Allah korusun bir deprem olsa Aziz Bey bunun hesabını verebilecek mi? Vatandaşın sabrı kalmadı. Vatandaş sizi oraya sorun çözmek için gönderdi. Sorunları çözmelisiniz.  İnsanlarım önünü açmak zorundasınız” dedi. Delican, İzmir’in potansiyelinin son derece yüksek olduğunu ifade ederken değerlendirilmesi gerektiğini de söyledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.