TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li vekiller ve TMMOB’dan torba yasa tepkisi

CHP’li milletvekilleri, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı meslek odalarının başkanları ile birlikte TMMOB Yasası’nda değişiklik içeren torba yasayı eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2015 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’li vekiller ve TMMOB’dan torba yasa tepkisi

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, CHP’li milletvekilleri ve TMMOB’a bağlı meslek odası başkanları ile beraber parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, hazırlık aşamasında olan torba yasaları gündeme getirdi. İmar Yasası ve diğer yasalardaki değişiklikleri içeren torba yasa içinde TMMOB Yasası’nın değişikliğinin de bulunduğunu belirten TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, “Siyasal iktidar son torba yasalarla kamusal alanlara el koyma ve rant süreçlerinin önündeki son engelleri de kaldırma hazırlığında” dedi.

Yapı denetim alanında özel projelerin denetim kapsamından çıkartıldığını, yapı denetim kuruluşlarının yapısının değiştirilerek yıkım, riskli yapı tespiti, her türlü proje, yapı denetimi, işveren adına iş takibi yapabilecek teknik müşavirlik kuruluşları ile meslek alanlarında tekelleşme oluşturulduğunu savunan Soğancı, “Bu torba yasalarla doğal ve tarihi sit alanları, ormanlar, meralar, kıyılar, milli parklar, tarım alanları yapılaşmaya açılabilecek. AK Parti torba yasa ile kentsel rantı tek merkezden yandaşlarına dağıtmak üzere parası olana imar hakkı getiriyor” diye konuştu. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.