TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 MEKAN 1 YEMEK

1 Mekan 1 Yemek’te bugünkü konuğumuz Arasta 01 Adana. İzmir’in tarihi mekanlarından bir tanesi olan Kemeraltı’nda bulunan Arasta 01 Adana, bir yıldır müşterilerine hizmet veriyor

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2015 09:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 MEKAN 1 YEMEK

FADİME DUMLUPINAR

1 Mekan 1 Yemek’te bugün, İzmir’in tarihi Kemeraltı mekanlarını gezdik. O mekanlardan bir tanesi de Kızlarağası Hanı yakınlarındaki Arasta 01 Adana. Hisarönü’nde bulunan mekanımız yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline gelmiş durumda. Ayrıca hafta sonları çarşı iznine çıkan askerler de mekanın daimi müşterileri arasında bulunuyor. Mekanımızın menüsü de oldukça geniş. Vali kebabından Adana Kebabı’na kadar her şey var bu mekanda. Müşteriler ise en çok Adana Kebabı’na ilgi gösteriyor. Bunun en büyük sebebi ise Adana Kebabı’nın orijinal haliyle yapılması. Mekanımızın ayrıca kahvaltı menüsü de var. Fakat menüde normal kahvaltılık yiyeceklerin bulunmasının yanı sıra ciğer, içli köfte ve kuru patlıcan da yer alıyor. Mekanımızın sahibi Ceyhun Sorar’ın söylediğine göre kahvaltıda sırf ciğer ve içli köfte yiyebilmek için dahi mekana gelen müşteriler bulunuyor. Mekanın ocak başı ustası Bedir Polat’tan sizler için kuzu ciğerinin tarifini aldık.

Malzemeler: Kuzu ciğeri(140 gr/1 porsiyon), kimyon, tuz, pul biber ve ustanın özel sosu.

Hazırlanışı: Öncelikle ciğeri kare biçiminde küp küp doğruyoruz. Önceden hazırlamış olduğumuz sosları ve baharatları karıştırarak ciğere yediriyoruz. Biraz piştikten sonra pul biberi üzerine atıyoruz. Ciğerleri şişlere sapladıktan sonra pişirme işlemine geçiyoruz. Ciğerlerimiz piştikten sonra ise çeşitli mezelerimizle birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.