TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni trend: Evden kaçış oyunları

Türkiye’deki gençlerin yeni gözdesi “evden kaçış oyunları” oldu. Dünyaya Japonya’dan yayılan ve son zamanlarda Türkiye’yi de etkisi altına alan oyun konsepti, karanlık bir ortamda oynanması ve gerilim dolu olması nedeniyle özellikle günlük hayatlarına heyecan katmak isteyen gençlerden büyük ilgi görüyor

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2015 07:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeni trend: Evden kaçış oyunları

Japonya’dan çıkan ve son birkaç yılda tüm dünyayı saran oyun trendi “real room escape” yani “gerçek odadan kaçış oyunu”, bir grup arkadaşın, belirli bir konseptle dizayn edilmiş bir eve kilitlenip, içerideki şifreleri çözerek bir saat içinde anahtarı bulup kronometreyi durdurup dışarı çıkması esasına dayanıyor. Oyunseverlerin zekalarını en iyi şekilde kullanmaları ve matematiksel düşünme ile ipuçlarına yaklaşmaları, bu odadan çıkmak için önemli bir avantaj sağlıyor.

GENÇLER, GERİLİM VE HEYECAN İÇİN GELİYOR

“Kumpass” 2-5 kişilik arkadaş grupları oyun oynayabiliyor. Ancak oyundan daha çok zevk alabilmek için en az 3 kişi gelinmesi tavsiye ediliyor. Gençler, aileler ve ekip ruhunu canlandırmak isteyen şirketlere hitap eden bu oyuna katılanlar ise hayatlarına heyecan ve gerilim katmak için geldiklerini söylüyor. Oyun sonunda kazananlar, “Kumpass’tan yırttık” yazısıyla fotoğraf çektirirken kaybedenlerin payına ise “Kumpass’a düştük” yazısıyla çektirilen fotoğraf düşüyor.

“İZMİR’DE İLK”

Oyunu bir yurtdışı seyahatinde keşfettiğini ve çok farklı bulduğu için uygulamaya karar verdiğini söyleyen Cihan Kocabaşoğlu, “Japonya merkezli bir oyun. Dünyanın birçok ülkesinde de bu şekilde hizmet veren oyun salonları var. Biz de bunun İzmir’de ilkini açtık. Evden kaçış oyunu, görsel ve zihinsel hafızaya dayalı bir oyun. Ürkütücü, korkutucu herhangi bir öğe yok. Çok eğlenceli bir oyun. Genelde gençler rağbet gösteriyor” dedi. Oyun hakkında kısa bir bilgi de veren Kocabaşoğlu, ekip üyelerinin yardımlaşarak şifreleri çözmeleri gerektiği ve en sonunda 60 dakikalık süre dolmadan kronometreyi kapatmaları gerektiğini söyledi.

HER ODADA KAMERA

Ekip üyeleri loş bir ortamda evin içerisinde şifreleri toplamaya çalışırken, bir moderatör de kontrol odasında gece görüşlü kameralarla oyuncuları izliyor. Odalarda bulunan mikrofonlu kameralar ve ses düzeni sayesinde ekip üyeleri ve moderatör iletişim kurabiliyor. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.