TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Mekan 1 Yemek

1 Mekan 1 Yemek’te bugünkü konuğumuz İzmir’in ilk söğüşçüsü olan Erbab Söğüşçü Ali Usta. Kemeraltı’nda bulunan Söğüşçü Ali Usta 1965 yılından bu yana müşterilerine hizmet veriyor

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2015 08:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 Mekan 1 Yemek

FADİME DUMLUPINAR

1 Mekan 1 Yemek’te bugün Kemeraltı’ndayız. 867 Sokak No:14/A Başdurak Camii yanında bulunan Söğüşçü Ali Usta’yı ziyaret ettik. İzmir’in ilk söğüşçüsü olduğunu belirten Ali Usta, İzmir’in en popüler lezzetinin söğüş olduğunu ve kendilerinin de İzmir’e has bir söğüş yaptıklarını belirtti. Hemen her kesimden müşterinin sıklıkla ziyaret ettiği Söğüşçü Ali Usta’nın müşterileri de ustanın yaptığı söğüşlerin lezzetine doyamıyor. Ürünlerinin günlük olmasına özen gösterdiğini belirten İzmir’in en eski söğüşçüsü Ali Usta’dan sizler için söğüşün tarifini aldık.

Malzemeler: Kuzu kelle, maydanoz, soğan, domates, yeşilbiber (mevsimine göre), pul biber, kurutulmuş biberler ve kimyon.

Hazırlanışı: Kelle önce haşlanıyor ve daha sonra soğutuluyor. Kellenin ayıklama işlemi bittikten sonra dükkana getiriyoruz. Kellerimiz belediyenin mezbahasından geliyor ve günlük olarak alınıp satılıyor. Daha sonra soğutulan kellelerin ayıklanmış hali tezgahımızda küçük bir doğrama işleminden geçiyor. Daha sonrası ise malzemelerimizi pide içine dürüm şeklinde sarıp servis etmeyle son buluyor. Bunları yaparken kellenin günlük olmasına, taze olmasına özellikle dikkat etmek gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.