TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlginç karikatürler sergileniyor

Karikatürist Cemalettin Güzeloğlu bir dönem gönderdiği mektup zarflarının üzerine çizdiği karikatürlerini gün ışığına çıkardı

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2015 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İlginç karikatürler sergileniyor

HAKAR KARACA

Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesinde açtığı sergi ile mizah severlerin beğenisine sundu. Kalabalık davetliler önünde açılan sergide, Konak Belediyesi Kültür Müdürü Salim Çetin ve çizer arkadaşları hazır bulundu.

KARİKATÜRLER MEKTUP İÇİN

Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda 80’den fazla ödül kazan Çizer Güzeloğlu, sergi hakkında şu bilgileri verdi: “Ben 1976 yılından bu yana, yani cep telefonu ve bilgisayarın bu kadar yaygınlaşmadığı dönemlerde, yakınlarıma ve tanıdıklarıma, bayram ve yılbaşı kutlama kartlarımı mektuplar ile gönderirken, zarfların üzerine karikatürler çizerek postaya veriyordum. Karikatürleri serbest konularda ya da gönderdiğim kişilere uygun esprilerde çiziyor ve boyuyordum. Böylece zarfları karikatür çizme alanı olarak kullanıp, bu şekilde yüzlerce zarfın üzerine karikatür çizip gönderdim. Bu zarflardan sergi açma fikri oluştuğunda, zarf gönderdiğim kişilerden toplayabildiklerimle bu sergiyi oluşturdum. İlgi göreceğini umduğum bu sergime sanatseverleri bekliyorum.” “Zarflarda ki Karikatürler” sergisi 25 Şubat 2015’e kadar müzenin alt salonunda görülebilir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.