TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüce Divan’a gitmeyerek suçlarını ikra ettiler

CHP İzmit ilçe başkanlığı binasında açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, “Siz yargıya gidip de “Ben suçsuzum” demezseniz sizde bir hata var demektir. Bu dört bakan suçlarını Yüce Divan’a gitmeyerek ikra etmişlerdir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 08:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yüce Divan’a gitmeyerek suçlarını ikra ettiler

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, bugün CHP İzmit İlçe Binası’nda bir basın açıklaması düzenledi. Partililerin de katıldığı basın açıklamasında konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş önümüzdeki seçimlerden bahsederek, “Bir olağanüstü seçime gidiyoruz. Bir ülkede ekonomi bozulduğu zaman o ekonomi düzeltilir. 6 ay sürer bir sene sürer ama o ekonomiyi düzeltirsiniz. Bir ülkede eğer ahlak çöktüyse ve ahlaki çöküntü devletin en tepesinden toplumun tüm kılcal damarlarına yayıldıysa ve sonunda o iktidar çökse ve siz iktidara gelseniz bile işiniz çok zordur. Böyle bir risk ile karşı karşıyayız. Dört tane bakanın suçlu olduğunu, hatalı olduğunu düşünerek o tarihteki, o dönemdeki Başbakan “Siz görevden ayrılın” dedi. O bakanların Yüce Divan’a giderek, yani mahkemeye giderek aklanmaları gerekiyordu. Ama gitmediler. Siz yargıya gidip de “Ben suçsuzum” demez iseniz sizde bir hata var demektir. Bu dört bakan suçlarını Yüce Divan’a gitmeyerek ikra etmişlerdir. O nedenledir ki yolsuzluğun yaygınlaşmaması ve toplumdaki ahlaki çöküntünün olmaması için derhal bir iktidar değişikliğine gerek vardır” dedi.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın hayatını kaybetmesinin ardından milli yas ilan edilmesini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kral Abdullah’ın cenazesine katılmasını da eleştiren CHP Kocaeli Milletvekili Güneş, “Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün bir cenazedeydi. Hangi demokrat liderin cenazesindeydi? O ülkede demokrasi mi var? Bakın Suudi Arabistan’da kadınların araba kullanma hakkı yok. Kadınların yakın bir zamana kadar oy hakkı da yoktu. O ülkede kadınların çalışma hakkı yok. O ülkede ne kadın hakları var, ne de doğru dürüst insan hakları var. O ülkede kadınlar taşlanarak öldürülüyor. Sadece kralın emriyle. E sen Esad’ı beğenmiyordun diktatör olduğu için. Esad ölse cenazesine gider misin? Gitmezsin. Ama sen Suudi Kralı’nın cenazesine koşa koşa gittin. Programını bozarak gittin. Nerede kaldı demokratlık? Hani sen demokrattın? Hani sen insan haklarından yanaydın? Hani sen diktatörlere karşıydın? Demek ki bunlar külliyen yalanmış” şeklinde konuştu.

Yunanistan’da gerçekleşen seçimlerden de bahseden CHP Kocaeli Milletvekili, Prof. Dr. Hurşit Güneş, “Biz Türkiye olarak öyle bir seçim yapmalıyız ki Atatürk’ün Cumhuriyet Devrimleri ile hesaplaşan bu iktidarın sonu gelebilmeli. Bu son derece önemli. Biliyorsunuz dün Yunanistan’da seçimler vardı. Seçimleri SYRİZA kazandı. 41 yaşında genç bir lider, oraların yaramaz çocuğu olarak bilinen Aleksis Çipras kazandı. Sol fikirlerle kazandı. Yunanistan’ın çok ciddi dış borcu var ve bu borcu ödemesi için batılı ülkeler oraya bir program empoze ettiler. Bu borcun ödenmesi için halk büyük bir tasarruf içerisine girdi. Halk büyük bir baskı altına girdi ve Çipras bunu kabul etmek istemiyor. “Biz bunu ödemeyeceğiz” diyor. “Biz bu mengenenin içine girmeyiz” diyor. Emekten yana, adaletten yana politikaları sürdüreceklerini söylüyor. 300 sandalyesi olan parlamentolarında 149 milletvekili çıkarttılar. Dolayısı ile salt çoğunluğu elde edemediler. Onun için 13 tane milletvekili olan Bağımsız Muhafazakarlar ile bir koalisyona gidecekleri gözüküyor. Yanis Varoufakis isimli bir Maliye Bakanı muhtemelen göreve gelecek ve yeni bir program uygulanacak. Emekten yana halktan yana bir program uygulanacak. Halkta bunu istedi. Halk, “Biz liberal politikaları, emeğe karşı politikaları istemiyoruz” dedi. “Biz emekten yana politikalar istiyoruz. Ezilmek istemiyoruz. Batının, Avrupa Birliği’nin, IMF’nin mengenesini kabul etmiyoruz” dedi. Bu bizim için önemli bir derstir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (İHA/İSTANBUL)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.