TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ESKİ MÜFTܒDEN GÖRMEZ’E ÇAĞRI:

Ey Görmez Allah rızası için gör bunları

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
ESKİ MÜFTܒDEN GÖRMEZ’E ÇAĞRI:

CHP İstanbul Milletvekili  İhsan Özkes iktidar partisinin milletin manevi değerlerini siyasete alet ettiğini söyledi. Özkes AK Parti Muş Hasköy ilçe kongresinin Kur’an Kursu salonunda yapılmasını buna örnek göstererek, “Başka salonlar varken Kur’an Kursu’nda kongre yapılması AKP’nin din istismarındaki son modasıdır” dedi

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Eski Müftü ve İstanbul Milletvekili İhsan Özkes Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Muş’a bağlı Hasköy ilçesi Müftülüğü’nün Kur’an kursu salonunda AK Parti ilçe kongresi yapılmasını eleştirdi.

Kutlu Doğum Haftası’na ait afişlerinin bulunduğu Kur’an Kursu salonunda AKP afişleri ve Tayyip Erdoğan fotoğrafları yer aldığı resmi de basın mensuplarına gösteren Özkes, “Camiler AK Partı’nin seçim büroları haline getirildi. Bu yetmedi şimdi de Kur’an Kursları AKP’nin kongre mahalli yapıldı. Bunlar asla kabul edilemez. Diyanet işleri Başkanı Görmez’e sesleniyorum, Ey Görmez! Allah rızası için gör artık bunları!” diye konuştu.

ONULMAZ YARALAR AÇILDI

4 eski bakanın yargılanmadan aklanmasının toplumu derinden sarstığını ifade eden Özkes, bir ülkenin öncelikle ahlaksızlıktan çökeceğini ifade etti. Özkes, “AKP döneminde ahlak erozyonu var. İçi boşaltılmış bir İslam algısı var. İnsan hakları ihlaline şükür namazı kılan, yalanla imanı bir arada tutan, haram helal demeyen, kul hakkını iştahla yiyen, rüşvete ‘hediye’ diyen, ahlaksız Müslüman tipleri öne çıkmaya başladı.

Devlet gücünü, din gücünü ve kapitalizmin gücünü tekelinde toplayan iktidar adeta acımasız bir canavara dönüşerek telafisi mümkün olmayan tahribatlara yol açıyor” dedi.

KAZANIMLAR OLDU AMA…

AK Parti iktidarları döneminde kazanımlar yanı sıra zararın da olduğunu iddia eden Özkes, “Cumhuriyetin kazanımları zarar gördü. Demokrasi zarar gördü. Hak, hukuk ve adalet büyük zarar gördü ama en büyük zararı Yüce İslam dini gördü. Neredeyse hırsızlık sevap sayıldı, hırsızlar itibarlı kılındı. Allah’ a dil uzatanlar aklanmakta, muktedire dil uzatanlar ise haklanmaktadır” görüşünü dile getirdi.

Eskiden AKP’ye oy verenlerin partinin eleştirilmesine dahi tahammül edemediklerini anımsatan İhsan Özkes, bugün AKP’yi göğsünü gere gere savunan kimsenin neredeyse kalmadığını bunun nedeninin de  rüşvet, yolsuzluk ve kayırma olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.