TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Mekan 1 Yemek

1 Mekan 1 Yemek’te bugün Alsancak Kordon’da hizmet veren Köşebaşı Restoran’a konuk olduk

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 Mekan 1 Yemek

Fadime Dumlupınar

Alsancak kordonda hizmet veren Köşebaşı Restoran işletmecileri Fırat Uygur ve Metin Demir Köşebaşı Restoran olarak 2005 yılından beri İzmir’de bulunduklarını ve 4 kıtada 30’a yakın şubede hizmet verdiklerini söyledi. “Merkez Köşebaşı 1995’den beri İstanbul’da faaliyet gösteren ve ağırlıklı olarak Adana ve Tarsus mutfağı üzerine yoğunluk veren bir restoran” diyen Uygur, “Mezelerimizde ve etlerimizde zaman zaman yöreye ve bölgeye uygun bazı değişikliklerimiz oluyor ancak ağırlıklı olarak kebap üzerine hizmet veriyoruz. 20’ye yakın meze, bir o kadar da kebap çeşidimiz var. 7-8 çeşit tatlımız ve başlangıçlarımız mevcut. 20’nin üzerinde çalışanımızla 10 yıldır hizmet vermenin mutluluğu içindeyiz” diye konuştu.

TOPLAM 30 ŞUBE

Uğur, “20 tanesi yurt içinde 10 tanesi de yurt dışında şubemiz var. Ankara, İzmir, İstanbul Köşebaşı Restoran zincirlerinin yoğunlaştığı illerimiz. Yurt dışında ise Amsterdam, Abu Dabi ve Riyad’da var. Konseptimiz ise her ülkede aynı. Merkez tarafından belirlenmiş dizayna tüm şubeler uyar. Yaklaşık 200 kişiyi aynı anda ağırlama potansiyeline sahibiz. 80 kişilik bir bahçemiz var, alt salonumuzda yaklaşık 40 kişiyi üst salonumuzda ise 80 kişiyi rahatlıkla ağırlayabiliyoruz” dedi.

ÖZEL SOSLU BİR YEMEK

Uğur, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İşletmemiz Alsancak Kordon’da çok iyi bir konumda olmasına rağmen otopark sıkıntısı nedeniyle yeterli canlılığı yakalayamıyor. Buradaki tüm işletmecilerin ortak şikayeti ve sıkıntısı bu. Otopark olmuş olsaydı buradaki canlılık 2-3 kat daha fazla hale gelirdi. Valelerle çözüm bulmaya çalışıyoruz ancak 15-20 lira da valeye ayrıca para vermek müşterilerimizin canını sıkmıyor değil.  Halbuki her işletmenin önünde arabaların park edebileceği bir alan olmuş olsa hem işletme sahipleri hem de müşteriler rahat etmiş olurdu. Biz et ve kebap üzerine bir restoranız. Gelen müşterilerimiz bazen gelen hesabı fazla bulabiliyorlar çünkü bizi balık restoranlarıyla kıyaslıyorlar. Halbuki bir çupra ve levreğin kilosunu 25 TL’sine alabiliyorsunuz oysa etin kilosunu 45 TL. Tabi bu durumu müşterilerimize anlatamıyoruz. Müşterilerimiz tarafından en çok tercih edilen yemeğimiz ise dana etinin sırtından özel sosla yapılan bir kebap olan Şaşlık Kebabı.”

ŞAŞLIK KEBABI

Bir kg dananın sırt etini alır ve kare kare doğrarız. 300 gr. krema, 15 gr. soya sosu, 10gr. karabiber, 10 gr. kekik ve 5 gr. kadar Ayçiçek yağı sosu karıştırılır. Hazırladığımız bu sosun içine etlerimizi koyar ve bir gün boyunca buzdolabında bekleterek sosun iyice etin içine karışmasını sağlarız. Ertesi gün etlerimizi soğan halkalarıyla beraber şişe takar ve kömür ateşinde pişiririz. Servisimizi ise yine közde kızartılmış domates, biberle yaparız. Yanına pilavımızı ve sıcak lavaşımızı koyarak servisimizi tamamlarız. Afiyet olsun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.