TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP talep etti Çiçek reddetti

CHP “600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi” diyen AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu’ya ceza verilmesi için TBMM başkanlığına başvurdu. İstemi reddeden Cemil Çiçek, “Açıklaması Genel Kurul’da yapılmadığından yapılabilecek işlem yok” yanıtı verdi

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2015 08:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP talep etti Çiçek reddetti

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, cumhuriyet rejimini reklam arasına benzeten AK Parti Milletvekili Tülay Babuşçu’ya disiplin işlemi uygulanması için başvuran CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’a “Elinden bir şey gelmediğini” bildirdi. Çiçek, konuşmanın TBMM Genel Kurulu’nda yapılmaması nedeniyle TBMM’nin yapabileceği bir şey olmadığını savundu. Çiçek’in tavrına tepki gösteren Umut Oran, “Cemil Çiçek bir kez daha TBMM’nin değil AKP’nin meclis başkanı olduğunu kanıtladı. Bu yanıt Meclis arşivine utanç belgesi olarak geçecektir” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, 20 Ocak’ta Cemil Çiçek’e başvurarak, AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu’nun “600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi” diyerek, Cumhuriyet rejimine karşı olan düşüncelerini dile getirdiğini belirterek, hakkında disiplin işlemi yapılması gerektiğini şu ifadelerle talep etmişti: “Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının engin öngörüsüyle 1934 yılında Türk kadınına tanıdığı seçme ve seçilme hakkını kullanarak 2011 yılında milletvekili seçilen bir kadın Türk vatandaşının, ettiği yemine aykırı davranması kabul edilemez. Ceza mevzuatı açısından sorumluluk doğuran bu beyanlar karşısında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde girişimde bulundum, ancak konunun kötü örnek oluşturmaması açısından TBMM boyutuyla da takip edilmesi gerekmektedir. Halen bulunduğunuz TBMM Başkanlığı makamının ilk sahibi olan Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyet rejimine karşı yapılan bu hakaret karşısında sessiz kalmayacağınızı umuyorum. Bu nedenle söz konusu AKP Balıkesir Milletvekili hakkında Anayasa, TBMM İçtüzüğü hükümleri karşısında gerekli disiplin işlemlerini yaparak, benzeri durumların yaşanmasının önüne geçmenizin önemini bilgilerinize sunarım.”

BABUŞÇU’YA CEZA YOK

Çiçek ise Umut Oran’ın başvurusuna gönderdiği yanıtta, “Yazınıza konu açıklamalar TBMM Genel Kurulunda yapılmamıştır. Bu çerçevede Başkanlığımız tarafından yapılabilecek herhangi bir işlem bulunmamaktadır” demekle yetindi.

Çiçek'e tepki gösteren Oran “Cemil Çiçek bir kez daha TBMM’nin değil AKP’nin meclis başkanı olduğunu kanıtladı. 24. Yasama dönemi maalesef parlamento tarihine yürütmenin yasamayı esir aldığı dönem olarak geçecektir. Bu durumun baş sorumlusu da Cemil Çiçek'tir. En başta gelen görevi Parlamentonun saygınlığını korumak ama bu son yanıtı da göstermektedir ki tek derdi AKP’yi korumaktır. Oysa 30 yıldır TBMM’de yer alıp 4-5 farklı partinin çatısı altında milletvekili olmuş birisi çok daha farklı davranabilirdi. Çiçek'in bu yanıtından sonra her milletvekili artık TBMM dışında istediği gibi davranabilir, istediğini söyleyebilir, Meclis’i tahkir edebilir, nasıl olsa genel kurul dışında olacak Cemil bey de bir şey yapamayacak. Böyle bir yanıt kabul edilemez, bu yazı Meclis arşivine utanç belgesi olarak geçecektir.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.