TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elvan: Paralel devletin damarlarına sızmış

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, 2014’e kadar dinlenen telefonların kaydedildiği bilgisayar programlarında yapılan işlemler veya sisteme gelen mesajların arşivlenmesi veya ileride incelenmesi amacıyla tutulan kayıtların (log) tahrip edildiğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2015 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Elvan: Paralel devletin damarlarına sızmış

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  “Tek başıma kalsam da mücadele edeceğim" dediği paralel yapıya ilişkin her gün yeni bir olay ortaya çıkıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan Plan ve Bütçe Komisyonunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı yasasıyla ilgili torba yasa üzerinde yaptığı konuşmada, yasa dışı dinlemelerin korkunç boyutlarda olduğunu açıkladı. Elvan muhalefet partisi milletvekillerinin sorularını yanıtlarken; “Benim telefonlarımı da dinlemişler. Binlerce telefon dinlenmiş. Ama olay ortaya çıktıktan sonra Log’ları tahrip etmişler, kayıtları silmişler, CD’leri kırmışlar.” dedi.

DİNLEMELER SAPTANACAK

Elvan 2015 yılından itibaren TİB başkanlığının mahkeme kararı olsa bile geçmişe yönelik bütün dinleme kayıtlarını incelemeye başladığını ve bunun “çapraz kontrol yöntemi” ile yapıldığını belirtti. Elvan, “Böylece mahkeme kararı dışındaki dinlemeler saptanacak. Çünkü sahte isimlerle dinlemeler yapıldığını biliyoruz. Ayrıca TİB’deki bütün yöneticilerin iş ve eylemleri artık kayıt altına alınıyor. Yetkisini kötüye kullanan olursa anında tespit edilip mahkemeye sevk edilecek” diye konuştu.

SİSTEMATİK OLARAK YAPILIYOR

Türkiye'nin siber saldırı ile karşı karşıya olduğunu anımsatan Lütfü Elvan, bunun bir kısmının yurt içinden bir kısmının da yurt dışından olduğunu bildirdi. Elvan, “Sadece benim bakanlığıma her gün yüzlerce saldırı girişimi oluyor. Saldırılar yurt içinden ve yurt dışından sistematik olarak yapılıyor" ifadesini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.