TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Zorunlu din derslerine hayır”

Eğitim-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Ümit Akıncı, TMMOB Temsilcisi Güniz Gocaner, DİSK Sosyal İşler Şube Başkanı Müfit Ereş yapılması planlanan 13 şubat boykotu, eylemleri ve İzmir valiliğinin basında yer alan ve boykota yasak getirmek isteyen yazısı üzerine basın açıklaması yaptılar

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2015 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Zorunlu din derslerine hayır”

NİLGÜN TAZE

8 Şubat Kadıköy mitingi sonrasında eğitim öğretim döneminin başladığı bu hafta eğitimin dinselleştirilmesi yoluyla bilimden uzaklaştırılması, gerici kadrolaşma tartışmaları ve Alevi örgütlerinin okul boykotları ile geçirildiğini söyleyen Akıncı, “Bizler de 13 Şubat Cuma günü okullarımızdaki boykota destek vererek ve alanlarda olarak bir kez daha eğitimdeki dini gericileştirmeye karşı talebimizi haykıracağız: 'Zorunlu din derslerine hayır.' 11 Şubat’ta Eğitim Sen, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) , Alevi Dernekleri Federasyonu (ADF), Alevi Vakıflar Federasyonu (AVF) ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) temsilcileri 13 Şubat boykotuna ilişkin ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada 13 Şubat`ta yapılacak boykota ortak çağrı gerçekleştirildi. Bizler de İzmir'de emek ve demokrasi güçleri olarak 13 Şubat'ta boykotta olacağız ve alanlara çıkacağız.  Türkiye`de eğitim sistemi ve toplumsal yaşamın siyasi iktidarın siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda tekçi, baskıcı ve dayatmacı bir şekilde düzenlenmektedir. Eğitimin bütün kademelerinde pedagoji bilimine tamamen aykırı, bilim düşmanı politika ve uygulamalar artmıştır. Okul öncesinden üniversitelere kadar eğitim sistemi büyük oranda dini kural ve referanslara göre biçimlendirilmektedir. Çocuklarının geleceğinden endişe eden bütün velileri, 13 Şubat`ta yapılacak boykota çocuklarını okula göndermeyerek, eğitim ve bilim emekçilerini iş bırakarak, emek ve demokrasi güçlerini boykota ve eylemlere destek vererek demokratik tepkisini göstermeye ve ortak geleceğimize hep birlikte sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

“AK PARTİ EZMEYE ÇALIŞIYOR”

Kolluk güçlerine sınırsız yetkiler veren, keyfi göz altıları, dinlemeleri ve aramaları hatta kolluk güçleri eliyle ölümleri daha da artıracağını iddia ettikleri iç güvenlik paketinin de gündemlerinde olduğunu söyleyen Akıncı, “Tam da bu gelişmeler yaşanırken İzmir Valiliği Emniyet Müdürlüğü’nden, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen ve basına sızan 6 şubat tarihli yazının da zamanlaması bizlerce manidardır. İlgili yazıda Birleşik Haziran Hareketi hedef gösterilerek, TMMOB DİSK gibi yapılar da hedefe konmakta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 13 Şubat boykotuna katılan öğrenci ve öğretmenlerin tespit edilip disiplin mekanizmalarının işletilmesi istenmektedir. Gelinen noktayı gözler önüne seren bu belge karşısında söyleyecek tek bir sözümüz vardır: Biz buradayız, ilgili disiplin mekanizmalarını çalıştırmaya 13 Şubat boykotuna destek verecek olan bizlerden başlayabilirsiniz. Bir sözümüz de en ufak bir hak arayışını, en ufak demokratik talepleri kolluk güçleri ile mahkemeleri ile en şiddetli biçimde ezmeye çalışan AKP hükümetinedir. Bizler bu ülkenin emekten yana, demokrasiden yana sendikaları, meslek odaları ve yapıları olarak aydınlık geleceği yaratacağız. Sizin yaratmaya çalıştığınız karanlık geleceği aydınlığa biz çevireceğiz. Nasıl ki yakın geçmişte metal grevini yasaklayarak işçileri susturma çabanız torba yasalarınızla TMMOB'a saldırarak emekten ve demokrasiden yana mimar ve mühendisleri susturma çabalarınız bizi, bu ülkenin emek ve demokrasiden yana güçlerini birbirine daha da yaklaştırdı ise, şimdi zorunlu din dersleri dayatmanız ile toplumun görmezden geldiğiniz tüm kesimleri ile daha yakınız. AİHM kararlarının uygulanarak zorunlu din derslerinin kaldırılması talebimizdir. Talebimiz eğitimin dinselleştirilmesi uygulamalarının bir an önce geri alınması ve eğitimin her kademesinin akıl ve bilimden yana yeniden örülmesidir. Bu taleplerimizi hep birlikte 13 Şubat günü boykota katılarak ve saat 12.30'da Basmane meydanında olarak yeniden haykıracağız. Tüm emek ve demokrasi güçlerine, aydınlık yarınlardan yana tüm velilere ve öğrencilere çağrımızdır” açıklamasını yaptı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.