TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Robotların yüzü gülmez

Çalışan ve emekli hekimlerin ücretlerinin artırılmasına yönelik kampanya başlatan Türk Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, artık mazeret kabul etmeyeceklerini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2015 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Robotların yüzü gülmez

NİLGÜN TAZE

Son on yılda  iş yüklerinin en az on kat arttığını,  insanca yaşayabilecek ücreti alabilmek için insanüstü bir çaba sarf etmek ve sınırsız sayıda hasta bakmak zorunda bırakıldıklarını söyleyen Kaptaner, “İzmir Tabip Odası olarak çalışan ve emekli hekimlerin ücretlerinin artırılmasına yönelik kampanya başlatılmıştır. Bu çerçevede Ocak ve Şubat ayında hastane toplantıları yapılmıştır. Bu toplantılar devam edecektir.  Ayrıca Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile konuyu görüşmek üzere acil randevu talep edilmiş ve konunun ulusal çapta ele alınması için TTB ve Tabip Odaları nezdinde girişimlere devam edilmektedir. Ayrıca 16 Şubat 2015 tarihinde konuyu paylaşmak üzere sağlık meslek örgütleri ve sendikalarla bir toplantı yapılacak ve konuyla ilgili olarak afiş ve bildiriler hazırlanacaktır. Hekimlerin hastalanmasının adeta yasaktır. Çünkü hastalandığında geçinemeyecekleri bir ücrete mahkum olmaktadırlar. Hekimlerin yıllık izin kullanabilmeleri adeta yasaktır. Çünkü dinlenebilmek için yıllık izin kullandıklarında geçinemeyecekleri bir ücrete mahkum olmaktadırlar. Sabaha kadar nöbet tutup ertesi gün çok sayıda hasta bakmak zorunda kalan hekimlerden güler yüzlü hizmet bekleniyor. Bu durumda çalışan hekimlerden  güler yüzlü ve nitelikli hizmet bekleyen hasta ve hasta yakınlarından şiddet görür hale geldik” dedi.

ROBOTLAR ŞEFKAT GÖSTEREMEZ

25-30 yıl çalışıp emeklilik döneminde dinlenmesi gereken hekimlerin durumu kabul edilebilecek düzeyi çoktan aştıklarını ve 30 yıl çalışmış hekimlerin 1500-2000 TL’lık emeklilik ücreti aldıklarını belirten Kaptaner, “Yıllardır bu durumu düzeltmek için hiç bir adım atılmıyor. Tersine 65 yaş üzerindeki emekli hekimlerin hala çalışabilmeleri için yönetmelik düzenlemeleri yapılıp kadro sınırlaması olmaksızın çalışmaları sağlanıyor. Hiç kimse 65 yaş üstü hekimler neden hala çalışmak zorunda kalıyor diye sormuyor. 30 yıl çalışmış bir hekim, bugün 700-800  dolar düzeyinde, yani neredeyse birçok ülkenin işsizlik maaşı düzeyinde emekli maaşı alıyor. İleri yaştaki meslektaşlarımızın emekli maaşları bakımevinde kalmalarına dahi yetmiyor. Çalışan hekimlerin ve emekli hekimlerin maaşları, kendi düzeylerindeki kamu görevlilerinin, örneğin yargıçların, silahlı kuvvetler mensuplarının, milletvekillerinin maaşlarının çok altına inmiştir. Yaşayabilmek ve performans ödemesi alabilmek için çılgın gibi hasta bakmak zorunda bırakılıyor hekimler. Ellerinin altına can teslim edilen biz doktorlar hekimler gibi değil robot gibi hasta bakar hale getirildik. Robotların yüzü gülmez. Robotlar şefkat gösteremez” açıklamasını yaptı.

MAZERET DİNLEMEYECEĞİZ

Hiç bir meslek mensubunun hekimler gibi en ufak bir hatasında binlerce, milyarlarca, hatta trilyon düzeyinde tazminat ödemek durumunda kalmadığını söyleyen Kaptaner artık mazeret dinlemek istemediklerini belirterek, “Evet doğrudur. Hekimlere canımız teslim ediliyor ancak bunun karşılığı verilmiyorsa hekimler mucize yaratamaz hekimler insanüstü varlıklar değildir. Çalışan ve emekli hekimlerin ücretlerinin acilen iki katına çıkarılmasını istiyoruz. Artık mazeret dinlemek istemiyoruz. Nasıl ki hekimler, bir can kurtarabilmek hiç bir mazeret göstermiyorsa, gösteremiyorsa, hekimlik yapmaya devam edebilmek için ücret sorunumuzun acilen düzeltilmesini istiyoruz. Artık yeter diyoruz, mazeret dinlemek istemiyoruz ve soruyoruz yetkililere. Siz hekimlere ne kadar değer biçiyorsunuz? Üst düzey kamu görevlilerinin içinde hekimlerin yerini nerede görüyorsunuz? Hekimler olmadığında, hekimlerin yüzü gülmediğinde sağlık ortamının ne hale gelebileceğini göstermek zorunda kalmak istemiyoruz” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.