TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova-Koşukavak Mahallesi

Bornova İlçesi’ndeki mahalle gezilerimize devam ediyoruz. Bugün Koşukavak Mahallesi’ndeyiz. 70 yıllık bir tarihi olan mahallemizin muhtarı ise Necattin Yılmaz. Çoğunluk olarak Bulgar göçmenlerinin yerleşimleriyle kurulan mahalle Bornova’nın küçük mahallelerinden birisi konumunda. Mahalle muhtarımız Necattin Yılmaz muhtarlığının 2. dönemini icra etmekte. Bu mahallemizin de diğer mahallelerimiz gibi sorunları bulunmaktadır. Mahallenin en önemli sorununun ızgara sistemlerinin kaldırılması olduğunu söyleyen mahalle muhtarı Yılmaz, yağmur yağdığında yolların su içinde kaldığını belirtti. Mahallenin önemli diğer sorunları ise baz istasyonu ve doğalgaz problemi

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2015 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bornova-Koşukavak Mahallesi

TANER UYANIKER

Bornova İlçesi’nde bugünkü durağımız Koşukavak Mahallesi. Mahallemizin muhtarı ise Necattin Yılmaz. 2 dönemdir muhtarlık görevini yürüten Yılmaz, evli ve 2 çocuk sahibi. Karlı ve soğuk bir günde ziyarette bulunduğumuz mahallemizin tarihi ise 70 yıllık bir maziye dayanıyor. Bulgar ve Yugoslav göçmenlerinin fazla bulunduğu mahallede ekonomik olarak orta sınıfın altı oturuyor diyebilirim. Bu mahallemizin en büyük sorunu ise ızgara sistemlerinin olmaması. Her yağmur yağdığında yolların yürünmez bir hal aldığını söyleyen Yılmaz diğer sorunlarının ise baz istasyonu ve doğalgaz olduğunu söyledi.

“EVLERİN ÇATILARINDA BAZ İSTASYONU VAR”

Mahalleniz hakkında bilgi alabilir miyim?

Mahallemizin tarihi 70 yıla dayanıyor. Mahallede Yugoslav ve Bulgar göçmeni daha fazla bulunmaktadır. Mahallemizde okul bulunmamaktadır. Okul ihtiyacımız var. Bunun dışında mahallemizde 1 tane sağlık ocağı bulunmaktadır.

Mahallenizin sorunları neler?

Mahallemizin en büyük sorunu alt yapı problemi diyebilirim. Izgara sistemi bulunmamakta mahallemizde. Yağmur yağdığında yollar su doluyor, bu yüzden insanlar yollarda yürümekte zorluk yaşıyor. Daha önce ızgara sistemi bulunmaktaydı ama iki yıl önce kaldırıldı. ‘Yenileme çalışması yapılacak’ dendi ama bir çalışma yapılmadı. Biz bu konu hakkında mahalle sakinleri olarak dilekçe yazıp yetkili mercilere bildirdik, oradan da bir cevap gelmedi. Şu an bu nedenle 22 sokağımızda problem yaşıyoruz.

Mahallemizin bir diğer problemi ise doğalgaz sorunudur. Doğalgaz mahallemizde sadece üç tane sokağa geldi. Biz bu konu hakkında müracaatlarımız yaptık mahallelinin yüzde 90’ı doğalgazın gelmesini istiyorlar. Bu konu hakkında da en kısa zamanda çalışma yapılmasını istiyoruz.

Mahallemizde yer alan baz istasyonları mahalle sakinlerinin sağlıklarını tehdit etmektedir. Mahallede çığ gibi baz istasyonları büyüdü. Vatandaşlar para karşılığı baz istasyonlarını evlerinin çatılarına koyuyorlar. Bu konu hakkında şikayetlerde bulunduk ve sonuç olarak zabıta geldi, bu evlere bazı cezalar kesildi ama hala o evlerde bu baz istasyonları bulunmaktadır.

“SURİYELİ VATANDAŞLAR YARDIM İSTİYOR”

Muhtarlık olarak çalışmalarınız nelerdir?

Yardım topluyoruz, bu yardımları maddi durumu kötü olan vatandaşlara veriyoruz. Bazı ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaçlarını belediyeye belirtiyoruz onlar bu konu hakkında çalışmalarını yapmaktadır. Bazen bizim söylediklerimize değil de meclis üyelerinin dediklerine veriliyor. Meclis üyeleri mahalleyi bizden daha iyi bilemez. Suriyeli vatandaşlar yardım konusunda çok fazla istekte bulunuyor onları da yetkili mercilere yönlendiriyoruz.

Muhtarlıkların kaldırılması ile ilgili bir tartışma vardı sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Bence muhtarlıkların bir yetkisi kalmadı. Kaldırılması daha uygundur. Muhtarlıklar günümüzde nüfus müdürlüğünün takipçisi ve postacının bekçisi konumuna getirilmiştir. Artık yetkililerden kimse muhtarı saymıyor. Muhtarlar şimdi belediye başkanının yanına bile yaklaştırılmıyor. Muhtarı kimse ciddiye almıyor. Burada dertleri söylüyoruz ama bir şey yapılmıyor. Muhtarlık makamı ülkeye büyük bir külfettir. Şimdi maaşlar da artırıldı. Burada akşama kadar oturuyoruz hiçbir şey yaptığımız yok. Akşamda eve gidiyoruz.

Muhtar gözüyle İzmir…

İzmir bir köy gibi. İzmir’in bu durumda olmasının nedeni Ankara’dan çok fazla baskının gelmesidir. Hiçbir yardım görmüyor İzmir. Hükümet bir şeyler yapsın da insanlar devletin bir şeyler yaptığını görsün. Bunun dışında yerel yöneticilerimizde çok başarılı değil. Ben 40 yıldır burada yaşıyorum ve bir değişiklik görmüyorum.

“SADECE SEÇİM ZAMANINDA GELİNMESİN”

Son olarak eklemek istediklerinizi nelerdir?

Yetkililer bu görevlere geldiyseler çalışsınlar. Kadrolarını çok iyi kursunlar. Yetkililer sadece seçim zamanı mahallelere geliyor. Seçim bittikten sonra kimse mahalleye uğramıyor. Halkın içine bir insinler. Her gün bir mahalleyi gezsinler görsünler oradaki problemleri. Buraları kendileri gezsinler birilerini gönderiyorlar onlar ise pek ilgilenmeden gidiyor.

Necattin Yılmaz kimdir?

1960 Bulgaristan doğumluyum. 1978 yılında İzmir’e yerleştim. Mahallemizde iki dönemdir muhtarlık yapmaktayım. Evli ve 2 çocuk sahibiyim. Muhtarlıktan önce uzun yıllar makam şoförlüğü yaptım.

Mahallenin künyesi:

Nüfus:12000

Seçmen sayısı:65000

Posta kodu:35080

Cadde sayısı:2

Sokak sayısı:70

Muhtar: Necattin Yılmaz

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.