TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a çağrı

CHP lideri  Kılıçdaroğlu Başbakan Davutoğlu'na, “Sayın Davutoğlu siyasette ahlak, temizlik, düzey mi istiyorsun. Gel siyasi ahlak yasasını beraber yapalım. Açık çek veriyoruz. Gelin siyasi ahlak yasasını çıkaralım” çağrısı yaptı

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2015 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a çağrı

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisi öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu Tarsus'ta Özgecan'ın öldürülmesinin herkesin yüreğini yaktığını belirten Kılıçdaroğlu, “Nasıl olur da bir üniversite öğrencisi böyle acımasızca katledilir? Kalkıyorsunuz bir üniversite öğrencisini katlediyorsunuz. Dün anne ve babasıyla konuştum. Biz ne kadar vicdan azabı çeksek de sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu tür travmaların aslında bir toplumu kendisine getirmesi gerekiyor. Neler oluyor Türkiye’de?” dedi.

AKP iktidarı döneminde, manevi değerlerin büyük yaralar aldığını belirten CHP lideri “Manevi ahlaki temellerimizi güçlendireceklerdi. Binlerce vaatte bulundular. Geçmiş iktidarların toplumda ahlak çöküntüsüne yol açtığını söylediler. Ve bu sloganlarla iktidar oldular. Ve bunu o kadar güçlendirdiler ki. Biz 3Y ile mücadele edeceğiz dediler. Yoksullukla yasaklarla, yolsuzluklarla mücadele edeceğiz dediler. 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Verdikleri hangi sözü yerine getirdiler. Yolsuzluğu bütün dünya tarafından bilinenleri devletin en tepe noktalarına taşıdılar. Hangi dinden imandan söz ediyor bunlar. Ben anlayamıyorum. 7 kardeşi olan senelerce eğitim almış bir olarak ben anlayamıyorum. Yoksulluğu yönetiyorlar. Önlemek istemiyorlar. 29 milyon insan yoksulluk sınırında yaşıyor. Tam 12 yıldır. 12 yıl. Yoksulluğu istismar ederek siyaset yapmak hangi dinde, hangi ahlakta vardır? Hangi yasakla mücadele ettiler. Her gün parlamentoya yeni bir yasak getiriyorlar. En son yasakladıkları şey hırsız var diye bağırmak” diye konuştu.

İç Güvenlik Yasası’nın “Hırsız var” diyeni tutuklayacak şekilde hazırlandığını anlatan Kılıçdaroğlu, 12 yılda mutlu insan sayısında ciddi düşüş  olduğunu, boşanan aile sayısının rekor kırdığını söyledi.

“İŞ BULAMAYAN HINCINI EŞİNDEN  ALIYOR”

Ekonomik sıkıntı nedeniyle toplumun mutsuz olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu  aile içi şiddetin arttığına dikkat çekti. Kılıçdaroğlu şöyle dedi: “Erkek işsizse iş bulamıyorsa hıncını nereden alacak? Gidip eşinden alıyor. Çocuklarından alıyor. Bunu ben söylemiyorum. Bunların genel müdürlükleri söylüyor. Eğer güçlüyseniz hırsızlık yaparsanız devletin en önemli noktalarına gelirsiniz. Güçlü değilseniz ve hırsızlık yaparsanız cezaevine gidersiniz. Okulların önünde uyuşturucu satılıyor. Peynir ekmek gibi. CHP olarak gelin önlem alalım dedik. Meclise önergeler verdik. AKP’nin oylarıyla bu önergelerimiz reddedildi. Çünkü bunların derdi ceplerini doldurmak. Vatandaşın dertlerine çare bulmak değil. Uyuşturucu kullanan çocuklarda artış oranı yüzde 657. Yazık değil mi bu çocuklara. 2007’de 38 bin, 2013’te ise 258 bin çocuk uyuşturucu tedavisi için başvurdu. Tam 7 katı. Bunları anlatıyorum ki AKP’ye oy veren saygı değer vatandaşlarımız bunları görsünler. Eğer senin çocuğun uyuşturucu kullanmıyorsa yarın kullanacak demektir.

Şunu herkesin bilmesini istiyorum. AKP’nin hayata geçirdiği bütün politikalar çökmüştür. Başarılı oldukları bir tek politika bile yoktur. Eğer hırsızlığı yolsuzluğu bir politika olarak benimsiyorlarsa o konuda başarılılar. Ekonomi politikasının neresinde başları var?

29 milyon insanın yoksulluk sınırı içinde yaşadığı bir Türkiye’de 12 yıl iktidarda olacaksınız ve yoksulluğu bitiremeyeceksiniz. Sağlık politikasının neresi başarılı? Şanlıurfa’ya gittik. 6 metrekarelik odada 9 çocuk ve annesi beraber kalıyor.

“ GELİN BERABER YAPALIM”

Ne kadar baskı yaparlarsa yapsınlar mücadelemizi yapacağız. Kutuplaşma kesinlikle istemiyoruz. En dürüst çağrıları iktidara biz yapıyoruz. Gel beraber yapalım diyoruz. Aynı çağrıyı yine tekrarlıyoruz. Sayın Davutoğlu siyasette ahlak, temizlik düzey mi istiyorsun. Gel siyasi ahlak yasasını beraber yapalım. Açık çek veriyoruz. Gelin siyasi ahlak yasasını çıkaralım. Bir açıklama yaptın siyasi şeffaflık ile ilgili. Kanun tasarısını getir CHP olarak destekleyeceğiz. Suriyeli kardeşlerimize de diyeceğiz ki sizin için 5 buçuk milyar dolar harcadık bak savaş bitti kendi ülkene dön. Hepsini kendi ülkelerine göndereceğiz. Emeklilere sözüm var. Ramazan ve kurban bayramlarında huzur içinde bayram yapacaklar. Birer maaş ikramiye alacaklar. Kurbanını borç almadan kesecek. Torunlarına bayram harçlığı verecek. Kavgadan dövüşten uzak duracağız. O onu dedi bu bunu dedi. Bunları bırakıyorum. Bu ülkenin huzuru için hangi yasayı getireceklerse ona destek vereceğiz.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.