TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıradan korku filmlerini unutun

Bee Mode Production’ın çektiği korku türündeki El Mekabir filminin ekibi ile bir araya gelerek film hakkında konuştuk

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2015 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sıradan korku filmlerini unutun

EMİNE ŞEKER

El Mekabir filminin Senaristi Oğuz Tosun, Bee Mode Production’ın senaryo ekibinde olduğunu belirterek, Bee Mode Production kapsamında yapılan filmlerin tümünün senaryolarının kendine ait olduğunu söyledi. Tosun, “El Mekabir filminin çalışmalarına yaklaşık 1 ay önce başladık. 1 ay boyunca süren çalışmalarımızda filmimizin tüm çekimlerini bitirdik. Ekibimizde 15 kişi var. Ekibimizde bulunan herkes fedakarlık göstererek bu işi yapıyor. Biz bu işe yüreğimizi koyduk. Aynı ekiple yaşanan Soma olayını unutturmamak için biz bir film yaptık. ‘Soma Kömür Karası’ adlı bir kısa filmdi. Yerel ve ulusal basında fazlasıyla yer aldı. Ama yaptığımız bu çalışmadan dolayı iktidar olan egemen güçler ve gençlik kolları tarafından tehditler aldık. Daha sonra ‘Haberdar’ adlı filmimiz ile Boğaziçi Film Festivaline katıldık. Benzer durumları bu filmimizde yaşadık. Bunların dışında TÜSİAD Film Festivali’ne ‘Gaflet’ isimli filmimizle katıldık. Sürekli faal olan bir ekibimiz var. Daha önceki zamanlarda da korku filmi çektik. Ama o film içimize sinmedi. Sosyal medyada izlenmeye devam ediyor” dedi.

GEÇMİŞE DAYANAN BİR SIR

El Mekabir filminin bir korku filmi olduğunu söyleyen Tosun, “Var olan korku filmlerinden farklı özellikler taşıyor. Filmdeki karakterin adı Yasemin. Yasemin rolünü üstlenen kişide Gizem Albak arkadaşımız.  Bu filmde Hristiyan bir karakter var. Bu karakter aslında Türk. Türkiye’de böyle bir azınlık var. Filmdeki karakterin başına paranormal olaylar gelmeye başlıyor. Rüyalar görüyor. Ama bu durumların yaşanmasına sebep olan bir sır var. Karakter gördüğü rüyalara anlam verebilmek için ibadet ettiği kilisenin pastörüne gidiyor. Pastör karaktere rüyalarını yorumlayarak yol göstermeye çalışıyor. Ama karakteri yaşadığı olayların dozu artmaya başlıyor. Yaşanan olaylar içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Yasemin karakterinin Mustafa adında bir sevgilisi var. Mustafa Müslüman. Mustafa kız arkadaşını bu durumdan kurtarmak için halk arasında ‘cinci hoca’ diye tabir edilen bir kişiden yardım istiyor. Bu kişi filmde Hasan Hoca’dır. Hasan Hoca sırrı çözmeye çalışıyor. Ama Yasemin Hristiyan olduğu için yaşanan olayların hurafe olduğunu düşünüyor. Başına gelen olaylar devam edince yardım almaya devam ediyor. Yaseminin bu tarz olayları yaşamasındaki sebep tamamen geçmişe dayanan bir sır ile ilgili. Hasan Hoca’da var olan bu sırrı çözmek için mücadele ediyor. İzleyiciler filmi izlerken fikir yürüterek olayı çözebilirler” şeklinde konuştu.

SIRADAN KORKU FİLMLERİNDEN AYRILIYOR

Tosun, korku filmi senaryosu yazmaktan ayrı bir keyif aldığını dile getirerek, “Korku filmi senaryoları yazarken ben sadece keyif alıyorum. Korku filmleri izlenildiğinde seyirciyi korkutan, çekimleri esnasında ekibi güldüren bir türdür aslında. Şu anda Türkiye’de korku filmlerine ilginin fazla olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de korku filmlerinin öncüsü Hasan Karadağ. Bende kendisinin son 2 filmini beğeniyorum. Senaryomuza güveniyoruz. Çünkü senaryo sıradan korku filmlerinden ayrılıyor” ifadelerini kullandı.

EKİBİMİZLE BİR AİLE GİBİYİZ

El Mekabir filminin yönetmeni Aykut Can Demirel, Bee Mode Production’ın ekibinin yönetmenliğini yaptığını belirterek, “Yaklaşık 4 yıl boyunca fotoğraf çekimi yaptım. ‘Silahsızlanma’ isimli kısa film benim ilk deneyimim oldu. Sonrasında insanlar ortaya çıkardığım işler sevmeye başladılar. Daha sonra devam etmeye karar verdim.  Bu film benim ilk uzun metrajlı film deneyimim olacak. Tabi daha öncesinde birçok kısa film çektim. Bee Mode Production ile tanıştım. Beni kadroya aldılar. Birlikte yaklaşık 2,5 yıldır çekim yapıyoruz. Biz ekibimizle bir aile gibiyiz. El Mekabir filmi yaklaşık 90 dakikalık bir film olacak. Korku filmi çekilirken seyircilerin aklında ‘acaba filmin çekim aşamasında ekip korkuyor mudur?’ şeklinde sorular olabilir. Alakası yok. Biz film çekerken çok fazla eğleniyoruz” dedi.

ÇEKİMLER ESNASINDA ÇOK KEYİF ALDIK

El Mekabir filminin oyuncularından Berkan Tutu, görsel sanata lisede grafik tasarım ile başladığını ifade ederek, “Sinema, resim ya da televizyon gibi bir hayalim olmadı. Aldığım eğitimle burada yapılan işin çok farklı olduğunu gördüm. İnsanlara bir şeyler sunmak beni çok cezbediyordu. Ama üniversite dönemime geldiğim zaman fotoğraf işinin benim işim olmadığını anladım. Üniversitede Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’nü okudum. Bu bölümde tamamen Osmanlı Sanatı üzerineydi. Daha hoşuma gitmeye başladı. Çünkü eskiye olan ilgi insanların daha hoşuna gidiyor. Biz zaman sonra kendimi çok farklı bir şekilde sinema sektörünün içinde buldum. Bee Mode Production ekibine katıldıktan sonra Türkiye’de yapılmayanları yapmaya başladık. Bu ülkede sadece memurlar, taksiciler ya da kendi işlerini yapan insanlar yok. Aşağılanan insanlar, çocuk işçiler ve kötü şartlarda yaşayan insanlar da var. Sokakta yaşanan kötü olayları bir şekilde farkındalık yaratarak göstermek gerektiğine inanıyorum. El Mekabir filminde ben Hasan Hoca karakterini canlandırıyorum. Kendisi dinine bağlı bir hocadır. Paraya tamah etmiyor. Var olan sorunları çözmeye çalışıyor. Çekimler esnasında çok keyif aldık. Filmimize herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

FİLMDE ÖNCELİKLE YAŞANMIŞLIKLAR VAR

El Mekabir filminin oyuncularından bir diğeri Gizem Albak ise, lise öğrencisi olduğunu söyleyerek, “Geçen yıllarda tiyatro oyunlarında yer aldım. Daha sonra bir arkadaşım aracılığı ile Bee Mode Production ile tanıştım. Kendimi bir anda filmin çekimlerinde buldum. İlk zamanlar kesinlikle kendimi kamerada izleyemiyordum. Sesimi duymak istemiyordum. Ama şimdi rahatladım. Çektiğimiz filmde öncelikle yaşanmışlıklar var. Seyircilerin dikkatini çekeceğini düşünüyorum. Filmimize bekliyoruz” dedi.

MANEVİ ANLAMDA DESTEK BEKLİYORUZ

El Mekabir filminin oyuncularından Tuncay Daştan da, filmde pastör rolünde oynadığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Bee Mode Production’da biz kimseden destek almıyoruz. Kendi araç ve gereçlerimizle maddi ve manevi her şeyi kendimiz karşılıyoruz. Ekibimizin amacı farklı şeyleri ortaya çıkarmaktır. Maddi anlamda değil ama manevi anlamda destek bekliyoruz.”

El Mekabir Filminin gala gösterimi 27 Şubat 2015 tarihinde Karaca Sineması’nda 21.15’de olacak.

KUTU

OYUNCULAR

Gizem Albak, Berkan Tutu, Hakan Tutu, Tuncay Daştan, İrfan Acun, Aslıhan Koçak, Erkan Erşan, Eylül Güven, Emrecan Erbak, Aliye Tutu

TEKNİK EKİP

Yönetmen: Aykut Can Demirel

Yardımcı Yönetmen: Tuğçe Mol

Sanat Yönetmeni: Berna Tutu

Senaryo: Oğuz Tosun

Yapımcı: Hakan Bal

Ses: Tuba Toprakçı

Makyaj: Elif Serin

Müzik: Umur Kaya

Kostüm: Simge Karataş

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.