TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birleşik Kamu-İş’den ‘Özgecan’ protestosu

Birleşik Kamu- İş İzmir Temsilciliği üyesi bir grup Konak eski Sümerbank binası önünde Özgecan Aslan için bir basın açıklaması yaptı. Gruptakiler, çözümü bilimde, sanatta ve eğitimde aramayı önerip kadın cinayetlerinin önlenmesini istedi

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2015 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Birleşik Kamu-İş’den ‘Özgecan’ protestosu

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve eski Sümerbank önünde Birleşik Kamu-İş İzmir Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasında, Türkiye'nin hızla toplumsal çürümüşlüğe gittiği  vurgulanırken, yapılan vahşet bir kez daha toplu bir şekilde sloganlar atılarak kınandı. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na bağlı sendika üyeleri tüm Yerel-Sen adına Gamze Şatana, Eğitim-İş temsilcisi Raziye Eminoğlu, Büro-İŞ temsilcisi Özlem Sezen ve Birleşik Kamu İş İzmir temsilcisi Prof. Dr. Ömer Değirmenci yaptıkları konuşmalar ile Mersin'de Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesini protesto etti.

CİNAYETLER ARTARAK SÜRÜYOR

Kadına yönelik şiddet ve cinayetler artarak  devam ettiğini belirten Prof. Dr. Ömer Değirmenci, “Protestolara, seslerimizi yükseltmemize rağmen bu tip cinayetler artarak sürüyor. Nerede yanlış yapıyoruz? Türk toplumu bu mu? Eskiden beri hep böyle mi süregelmiştir? Bu ayıba nasıl son verebiliriz? Bunun için öncelikle insanımızı ayrıştıran, narsist politikacılardan kurtulmak sonrasında da eğitimin içeriğini yeniden bilim ve sanatla doldurmak gerekiyor. Cezalarla oynayarak, bu cinayetler önlenemez. Ayrıştırıcı kin ve nefret dolu söylem ve politikalar bizi içe döndürmektedir. Bireysel ve toplumsal farklılıklarımızı, kin ve nefret duygularımızı besleyen anlayış ve politikaları yok edelim. Din tacirlerine, doğmatizmden beslenenlere dur diyelim hep birlikte. Cehaletle savaşalım. Bir daha kimse utanmak zorunda kalmasın” diye kouştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.