TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şoförler isyanda

İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz, İzmir’de yolcu taşıyan her şoförün psikolojik eğitim aldığını, sabıka ve ehliyet sicilinin temiz olmasının zorunlu olduğunu ve uyuşturucu testinden geçtiğini hatırlattı

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2015 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şoförler isyanda

NİLGÜN TAZE

İzmir’de minibüs şoförleri üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesini protesto ederek aynalarına siyah kurdela bağladılar. Şoförler dün yakalarına Özgecan Aslan’ın fotoğrafını takarak çalıştılar. Gaziemir Sosyal Konutlar minibüs son durağına ‘Özgecan’ın vahşice katledilmesini nefretle kınıyoruz’ yazılı pankart asarak açıklama yapan İzmir Minibüsçüler Odası yöneticileri ve minibüsçü esnafı,  Türk halkının acısını yürekten paylaştıklarını söyledi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili İbrahim Bayram da açıklamaya katılarak şoför ve esnaf teşkilatları adına minibüsçülere destek verdi. Özgecan Aslan’ın hunharca öldürülmesinin 7’den 70’e herkesin yüreğine ateş düşürdüğünü kaydeden İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz, “Bu vahşetin bir minibüste gerçekleştirilmesi bizi ayrıca kahretti. Bizler de evlat sahibi insanlarız. Bu bir insanlık suçudur, Türk halkı Özgecan için ağlamaktadır. Talihsiz kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyoruz. Biz İzmirli minibüsçülerinde yüreğine ateş düştü. Bu olaydan duyduğumuz üzüntüyü ifade edebilmek adına İzmir’de hatlı çalışan bin 117 minibüsün aynalarına siyah kurdela takacağız. Ayrıca şoför arkadaşlarımız talihsiz kardeşimizin fotoğrafını yakalarına takarak çalışacaklar” dedi.

GPRS ile denetim

İzmir’de bu tür üzücü olayların yaşanmaması için her türlü tedbiri aldıklarını hatırlatan Uğuz, “Yolcularımızın güvenliği bizim namusumuzdur. Kentte çalışan 1117 hatlı minibüsümüzde GPRS cihazları bulunmaktadır. Araç takip sistemi ile araçlarımızı denetlemekte oda binamızda güzergah dışına çıkan araçları bile kontrol altında tutabilmekteyiz. Yine bu 1117 aracın yüzde 70’sinde kamera bulunmaktadır” açıklamasını yaptı.

Her ilde uygulanmalı

İzmir’de yolcu taşıyan ticari araç kullanan herkesin ‘Şoför Tanıtım Kartı’ sahibi olması gerektiğine dikkat çeken İESOB Başkanvekili İbrahim Bayram ise, “Şoför Tanıtım Kartı sadece minibüsçülerin değil, servisçiler ve taksiciler gibi yolcu taşıyan tüm meslektaşlarımızın edinmesi zorunlu bir belge. Bizler yolcu taşıyan şoförlerimizi özenle seçiyoruz. İzmir’de Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ‘Şoför Tanıtım Kartı’ olmayanlar yolcu taşıyamıyor. Bu kartı almak için şoförler Psikoteknik eğitim almakta. Ayrıca uyuşturucu bağımlılıkları test ediliyor, sabıka kaydı kontrol ediliyor ve aldığı trafik cezalarının dökümü kontrol ediliyor. Uyuşturucu kullandığı tespit edilenlere ya da sabıka kaydında suç kaydı bulananlara ‘Şoför Tanıtım Kartı’ verilmiyor. Dolayısıyla onlar yolcu taşıyamıyor. Bu uygulama Türkiye’nin her yerinde maalesef yapılmıyor. Son derece önemli tedbirler içiren bu sistemin ülke geneline yaygınlaştırılması bu tür üzücü olayların önlenmesi için önemli bir adım olacaktır” ifadelerini kullandı.

Şoför Tanıtım Kartı için istenilen belgeler ise şöyle;

Ehliyet Fotokopisi, Psikoteknik Belge Fotokopisi, Uyuşturucu ve Keyif Verici Madde Test Sonucu, Sabıka Kaydı,

Trafik cezalarının dökümünü gösterir ehliyet sorgulama belgesi, 2 adet Fotoğraf, SRC Belge Fotokopisi, Eğitim Seminerine Katılım Belgesi, Sosyal Güvenlik Durumunu Gösterir Belge, Şoför Tanıtım Kartı Ücretinin Makbuzu

Şoför Tanıtım Kartı Başvuru Formu

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.