TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizli: Ara vermeden devam ediyoruz

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Ege Roman Dernekleri Federasyonu ve Şefkat Eli Tüm Engelliler Yardımlaşma Dayanışma Fedarasyonu’nu ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Denizli, Roman vatandaşlarının sorunlarının çözümüne dair çalışmalarını AK Parti olarak ara vermeden devam ettiklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2015 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Denizli: Ara vermeden devam ediyoruz

TANER UYANIKER

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli Türkiye'nin birçok il ve ilçesinden Roman derneklerinden temsilcilerle birlikte 22 Şubat'ta Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile buluşmaları öncesinde Ege Roman Dernekleri Federasyonu temsilcileriyle  bir araya geldi ve toplantı öncesi görüş alışverişinde bulundu. İlknur Denizli açıklamasında demokrasimizin kurumsal hale gelmesinin yolunun bütün yurttaşların bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duymasından geçtiğini belirtti ve Romanların İzmir için de, Türkiye için de kültürel kardeşliğin kıymetli bir parçası olduğunu söyledi. Denizli, bu ülkenin ayrılmaz bir parçası olan Romanların kamusal alanda AK Parti gündeme getirene kadar yıllarca yok sayıldığını belirterek, “Şunu anlamamız gerekiyor bu ülkede, yaşayan tek bir yurttaşımız bile kendini diğer vatandaşlara göre daha az hak sahibi gördüğü sürece demokrasi kurumsallaşamaz" dedi.

“SORUNLARINI BİZZAT KENDİLERİ ANLATACAK”

AK Parti'nin ilk olarak Romanları aşağılayan küçük düşüren ifadeleri yasal mevzuattan kaldırmakla başladığını söyleyen Denizli, “Romanlarla ilgili sosyal ve ekonomik iyileştirme çalışmaları da devam ediyor. En son düzenlenen çalıştayda Roman vatandaşlarımızın temsilcileri yaşadıkları sorunlarını ayrımcılık, sağlık, konut, eğitim istihdam ve uyuşturucu gibi başlıkta topladılar. Bu çalıştayda sadece sorunlar tespit edilmedi. Aynı zamanda çözüme dair önerilerde sıralandı. Roman dernek ve federasyonları uzun çalışma, tartışma ve değerlendirme sonrası ortaya çıkan bu görüşlerini şimdi 22 Şubat’ta Sayın Başbakanımıza bizzat kendileri, birinci ağızdan anlatacaklar” diye konuştu.

“AYRIMCILIĞI KALDIRMAK DEVLETİN GÖREVİ”

Kendisinin Roman vatandaşların sorunlarıyla siyasete girmeden sivil toplum kuruluşlarında görev aldığı dönemden bu yana ilgilenmeye çalıştığını söyleyen Denizli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Romanlar uzun yıllardır acımasız bir ayrımcılığa tabi tutuluyorlar. Batı dünyası ile karşılaştırdığımızda bugün de geçmişte de Romanların koşulları ülkemizde görece daha iyi konumda olsa da ortada bir ayrımcılık var. İnkâr ederek çözüme varamayız önce sorunun adını koyacağız sonra da çözüm yolunda adım atacağız. Bu ayrımcılığı ortadan kaldırmak sonuçta devletin görevi. Yeni Türkiye yolunda ilerlerken Romanların yaşam koşullarını günümüz standartlarına çıkarmak bizim sorumluluğumuz. Başta siyaset olmak üzere Romanları eşit biçimde toplumun her alanında görünür kılmak zorundayız.”

“IRKÇI İFADELER KALDIRILMALI”

Bu arada özel hayat alanında bireylerin yapması gerekenlerin olduğunu vurgulayan Denizli, “Irkçı, ayrımcı bireysel önyargılarımızdan kurtulmak, bireysel ve aynı zamanda ahlaki bir sorumluluktur. Kişisel alanda bir dönüşüm sağlayamadan kamusal alanda devletin yaptıklarının pratiğe geçmesi çok daha zor oluyor. Yasa metinlerinden, ders kitaplarında ayırımcı, ırkçı ifadeleri kaldırmak kolay ve çabuk oluyor ama insanların zihinlerinde var olan ayrımcılığı kolayca ortadan kaldıramıyorsunuz. Ama biz bütün zorluklara rağmen Romanların karşılaştıkları engelleri birer birer kaldırmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.