TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

 CHP'li Loğoğlu'dan Özgecan mektubu

CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Birleşmiş Milletleri (BM) kadına karşı işlenen suçlarla mücadeleye davet ederken, Özgecan Aslan'ın öldürüldüğü 11 Şubat'ın 'Cinsiyet Eşitliği Günü' ilan edilmesini istedi

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2015 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
 CHP'li Loğoğlu'dan Özgecan mektubu

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde evine gitmek üzere bindiği minibüste tecavüze uğrayarak öldürülen ve cesedi yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan cinayeti Türkiye'de infial yaratırken CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu da BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a bir mektup gönderdi. Ailesi ve ülkesi için güzel hayalleri olan genç bir üniversite öğrencisinin korkunç ve gaddarca katledilmesinin Türk halkını şok ve acı içine soktuğunu belirten Loğoğlu, mektubunda şöyle dedi:

“Sayın Genel Sekreter; En ağır ve sancılı koşullarda bile karşılaştığımız sorun ve çalkantılarımızı aşmak için akıl, mantık ve vicdanlarımıza başvurmamız gerekiyor. Özgecan, 11 Şubat günü bir minibüsle okulundan evine giderken hunharca ve akıldışı bir biçimde öldürülmüştür. Olay, ülkemde ataerkil söylemlerden beslenen kadına karşı şiddet eylemleri zincirinin son halkasıdır. İnsanlığın umutları ve toplu aklın merkezi olarak kadınlara yönelik şiddet hastalığına karşı harekete geçmeniz için size çağrıda bulunuyorum. Doğu batı ayrımı olmaksızın maalesef bütün toplumları etkileyen bu sorunu siz çok iyi biliyorsunuz. Kaynakları ve kültürel kökenleri bir toplumda diğerine farklılıklar gösterse bile, sonuç aynıdır. Kadınlar aşağılanmakta ve şiddete maruz bırakılmaktadır. Kadının ruhsal ve fiziksel bütünlüğüne ve otonomisine saygı gösterilmemektedir. Kadınların hakları tanınmamakta, önemsenmemekte ve sıklıkla ihlal edilmektedir. Kadına boyun eğdirilmesi bütün toplumun sosyal ve psikolojik dokusunu ağır siyasi, ekonomik ve kültürel sonuçlar yaratarak tahrip etmektedir.”

11 ŞUBAT 'CİNSİYET EŞİTLİĞİ GÜNÜ' OLSUN

BM örgütü ve onun uzman kuruluşların bu meselelerin farklı boyutlarına eğilme konusunda çok yol aldığını da hatırlatan Loğoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Fakat terörü de içeren biçimde şiddet ve onun farklı görüntülerinin hayatlarımızın normu haline geldiği bir çağda, kadına karşı şiddete yönelik evrensel bir tutum almanın tam zamanıdır. Bu yüzden, Avrupa Konseyi'nin 2011 yılında kabul ettiği sözleşme üzerine inşa edilerek bir 'BM Kadına Karşı Şiddeti Önleme Sözleşmesini' hayata geçirecek bir BM sürecini başlatmak için size başvuruyorum. Aynı zamanda, 11 Şubat 'Cinsiyet Eşitliği Günü' olarak ilan edilebilir. Bu iki adım, hayatlarını kaybeden veya kendilerine yöneltilen şiddet nedeniyle geri dönüşü olmayan yaralar alan on binlerce kadının anısı ve acıları konusunda adaleti sağlamaya yardımcı olacaktır. Özgecan Aslan'ın hayatını kaybetmesi cevapsız kalmamalıdır." (DHA/ADANA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.