TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 MEKAN 1 YEMEK

1 Mekan 1 Yemek’te bugün Alsancak Kordon’da yer alan Okyanus Balık Restaurant’a konuk olduk.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2015 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 MEKAN 1 YEMEK

FADİME DUMLUPINAR

Coşkun Işık ile Uğur Tingur ortalığındaki Okyanus Balık Restaurant, kısa sürede kendi müdavimlerini oluşturmayı başarmış. Okyanus Balık Restaurant için çok emek harcadıklarını söyleyen Tingur, “Burası iki ay önce açıldı ama daha önce de burada başka bir restoran işletiyorduk. Şimdi tekrar balık restoranına döndürdük. Burası aslında 10 senelik bir mekan. Cuma ve cumartesi günleri fasıl var. Ud, darbuka ve kanundan oluşan bir fasıl grubu. Müziği yapanlar ise doktor ve konservatuar hocası” dedi.

BALIK VE MEZE ÇEŞİDİ ÇOK

Balık üzerine kurulu bir konseptleri olduğunu ifade eden Işık, “Balıklarımız da mevsimine göre çipura, levrek, fangiri, çinekop, mercan, barbun, kalkan, dil balığı, lahos, trança gibi birçok çeşitte olabiliyor. Akdeniz mezelerinin hepsi var. Radika, turp otu, deniz börülcesi gibi Ege otları menümüzün olmazsa olmazı. Deniz ürünleri mezelerinden özellikle yengeç bacağı ve dil salatası en beğenilenler arasında. Onun yanında lakerda, ahtapot, karides, kalamar, tuzda balık, deniz böreği gibi çeşitlerimiz de var. Mezelerimiz günlük olarak yapılır ve 25 çeşidi bulur. Balık istemeyen için köfte ve tavuk seçeneklerimiz de mevcut” dedi.

Balığın diğer ürünlere göre daha özel olduğunu belirten Tingur, “Mevsimine göre hangi balık varsa ve o gün hangi balığı taze bulabilirsek menümüzde o yer alıyor. Balık biraz farklı bir üründür. Çünkü denizden ne çıkarsa, ne kadar çıkarsa ona göre fiyatı değişir. Av mevsimine göre de çeşitler değişir. Hava kötü olduğunda fazla balığa çıkılamadığı için fiyatlar da yüksek oluyor. Biz de menümüzü bunlara göre ayarlarız. Biz 10TL’ye aldığımız balığa 30TL fiyat vermiyoruz. Üstüne daha az ekleyerek 15-18TL’ye satıyoruz. Sabahtan taze olarak balık ve deniz ürünlerimiz gelir. Ustalarımız onları servise hazırlar” dedi.

YILLARDIR AYNI USTALARLAYIZ

Menülerinin çorba, salata, ara sıcaklar, ana yemekler ve tatlılardan oluştuğunu söyleyen Işık, “Buraya sadece kalamar ve karides yemeğe gelen çok insan var. Kalamarımız çok meşhur. Gerçekten harika. Ustalarımız da çok güzel pişiriyor. Zaten püf noktası orada. Yumuşak ve pembe olması lazım. Kızgın yağa atıp kısa sürede çıkartmak lazım. Özellikle yerli kalamarı tercih ediyoruz. Ustamızda yıllardır bizimle” dedi.

Öğle yemeği için de tercih edilen bir mekan olduklarını ifade eden Tingur, “Öğle yemeği için özel menüler yaptık. Aslında bu sürekli gelen müşterilerimizin talebiydi. Akşam yemeğindeki lezzeti öğlen de yemek istiyoruz dediler. Biz de onları kırmadık ve üç menü hazırladık. Sardalya tava, mevsim salata, tatlı ve içecekten oluşan menümüz 15TL. Çipura, mevsim salata, tatlı ve içecekten oluşan menümüz 22.50TL. Deniz mahsülleri güveci, mevsim salatası, tatlı ve içecekten oluşan üçüncü menümüz ise 25TL. Bunun yanında öğlen ala-carte servisimiz de devam ediyor” dedi.

MİSAFİRLERİMİZİN YÜZDE70’İ BAYAN

Açık ve kapalı alanlarıyla 150 kişiyi ağırlayabildiklerini belirten Işık, “Gruplara indirim yapıyoruz. Dernekler gecelerini burada düzenlemeyi seviyorlar. Birçok işadamı da misafirini burada ağırlıyor. Özel geceler, özel günler için çok tercih ediliyoruz. Bizi daha çok aileler tercih ediyor. Müşterimizin yüzde 70’i bayan. Burada rahatlıkla oturup yemeklerini yiyip içeceklerini içip eğlenebiliyorlar. Gençler de arkadaş gruplarıyla beraber geliyor. İzmir’in birçok tanınmış simaları bizi tercih ediyor” diye konuştu.

Deniz Mahsülü Güveç tarifi

Malzemeler

50gr çimçim karides

50gr ahtapot

50gr kalamar

50gr midye

2 diş sarımsak

1 kaşık tereyağı

2 tane kırmızı biber

2 tane yeşil biber

2 tane domates

Yapılışı

Sarımsakları küçük küçük doğrayıp tereyağı ile beraber tavada çeviriyoruz. Doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri tavaya koy ve pişir. Deniz mahsüllerini tavaya ekle ve pişir. Hazırlanan harcı toprak güvece koyup fırına atıyorsun. Pişmesine yakın üstüne rendelenmiş kaşar koyup kızarınca fırından çıkarıyorsun. Afiyet olsun… 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.