TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar “güneş saatleri” ile mutlu

Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçedeki parklara kurduğu oyun gruplarıyla çocukların gelişimine katkı koyuyor

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 09:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çocuklar “güneş saatleri” ile mutlu

Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçedeki parklara kurduğu oyun gruplarıyla çocukların gelişimine katkı koyuyor. Parklardaki “güneş saatleri” çocukların hem kas koordinasyon yeteneklerini harekete geçiriyor hem de onların sosyalleşmesini sağlıyor.

Bayraklı Belediyesi, ilçedeki parklara koyduğu oyun gruplarıyla dikkat çekiyor. Muammer Aksoy Parkı ile Öğretmen Evi yanındaki parka yerleştirilen güneş saati isimli oyun grupları çocuklardan yoğun ilgi görüyor. Güneş saati; çocukların kas koordinasyon yeteneklerinin geliştirirken, onların kilo ve obezite problemlerinin çözümüne de faydalı oluyor. Bu oyun grubu ayrıca çocukların sosyalleşmesine önemli katkı sağlarken, her yaştan çocuğun ilgisini çekmesi ve enerjilerini oynayarak atması sonucu vandalizm (zarar verme eğilimi) oranında düşüş sağladığı bilimsel olarak dile getiriliyor. Çocukların konsantrasyon gelişimini destekleyen oyun grupları güvenli bir şekilde yükseklik deneyimi yaşatıp, onların kendine güvenir bireyler haline gelmelerinde de önemli rol oynuyor. Güneş saati, çocukların problem çözme yeteneklerinin gelişimine de yardımcı oluyor. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.