TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıklı beslen, sağlıklı yaşa

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri’ 2015 yılında da devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2015 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlıklı beslen, sağlıklı yaşa

EMİNE ŞEKER

‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri’ 2015 yılında da devam ediyor. İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, düzenlenen yürüyüşlerle vatandaşta, esnafta sağlıklı yaşam konusunda farkındalık geliştirilmesini amaçladıklarını, her yürüyüşte ayrı bir tema işlendiğini ifade etti. 14 Mart Tıp Bayramı ve Sağlık Haftası olması nedeniyle önceki gün düzenlenen yürüyüşte ‘Şifa Veren Ele Vefa’ teması işlendi. Yürüyüş sırasında sigara içen vatandaşlardan sigarayı bırakma sözü veren ve hiç sigara içmeyen vatandaşlar Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları tarafından alkışlandı.

‘DOKTORA SAYGI’

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, 2014 yılında başlattıkları ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri’ni 2015 yılında da devam ettiklerini belirterek, 2014 yılında sadece cumartesi günleri yürüyüş yaptıklarını ifade etti. Hıdır, “Özellikle devlet memurlarının uzun süre masa başında oturma sebebi ile hareketsizlikten kaynaklanan kolesterol yükselmesi, obezite ve varis gibi pek çok hastalığın mesai içerisinde yaptığımız bu yürüyüşlerle önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu yıl 2. yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Arkadaşlarımızın ellerinde bulunan dövizler vasıtası ile de halkımızı haftanın gündemi ile ilgili de farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı olması sebebi ile gerçekleştireceğimiz yürüyüşü bu haftaya aldık. Bu yürüyüşümüzün sloganı ‘Şifa Veren Ele Vefa’ oldu. Yani hekimlere uzatılan eller bir daha olmasın diye beyaz kot dediğimiz hekime şiddet tamamen yok olsun. Hekim sonuç itibari ile insanlara hizmet için vardır. Bunu vurgulamak amaçlı ile de dövizlerimizde ‘Doktora Saygı’ ve ‘Şifa Veren Ele Vefa’ sloganımızı hayata geçirdik. Bu yürüyüşlerimiz farklı temalarla zaman zaman devam edecek. Bir yaptığımız yürüyüşte yağmur yağıyordu. Yağmur bizi yıldıramadı. Bu yürüyüşümüzde de soğuk bir hava var. Ama inşallah havalar ısındığı takdirde yürüyüşlerimizi her Cuma günü yapacağız” dedi.

VATANDAŞLARIMIZA HAREKET ETMELERİNİ ÖNERİYORUZ

Tüm halkı hareketli yaşamaya da davet eden Hıdır, sözlerini şöyle tamamladı: “’Nerde hareket orada bereket vardır’ diyoruz. Hareket etmeyen vatandaşlarımız işlerinden kendilerine zaman ayırıp hareket etmelerini öneriyoruz. Özellikle bisiklete binmelerini, hafta sonu yürüyüş yapmalarını ve aileleri ile birlikte hafif koşular gerçekleştirmelerini tavsiye ediyoruz. Özellikle kronik hastalığı olanlara da hekim kontrolünde bu yürüyüş programlarını düzenlemeleri de tavsiye ediyoruz. Son olarak özellikle biz basın mensubu arkadaşlarımızı çok seviyoruz. Çünkü onlar hayatın her saniyesini hareketle geçiriyorlar. Basın mensuplarının işinin masa başı olmadığı için bizim en sevdiğimiz basın mensubu arkadaşlarımızdır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.