TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu festival mis kokuyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından her sene düzenlenen Çiçek Festivallerinin 14'üncüsü, Bostanlı Pazaryeri’nde açıldı

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2015 06:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu festival mis kokuyor

ONURHAN ALPAGUT

Geleneksel olarak düzenlenen Karşıyaka Çiçek Festivalleri, bu yıl Bostanlı Pazar alanında 15-18 Mayıs tarihleri arasında vatandaşlarla buluşuyor. Festivalin açılışı bir törenle gerçekleşti. Yapılan törene halk tarafından ilgi yoğun oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Karşıyaka Belediye Bandosu da hazır bulundu. İl Halk Dansları grubunun muhteşem Roman dansları gösterisi vatandaşı büyüledi. Törende ayrıca vatandaşlara 1. Yılında Karşıyaka Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hizmetlerin gösterimi sunuldu. Tören kapsamında ilk konuşmayı gerçekleştiren isim Bademler Köyü Tarımsal Kooperatifler Başkanı Mehmet Sever oldu.

"EN ÖNEMLİ HAK YAŞAMA HAKKIDIR"

Konuşmasına öncelikli olarak katılımcıları selamlayarak Başlayan Bademler Köyü Tarımsal Kooperatifleri Başkanı Mehmet Sever, "En önemli hak yaşama hakkıdır" diyerek su, hava ve gıdanın önemine vurgu yaptı. Yaklaşık on yıldır yerel yönetimlerle kooperatiflerinin iş birliği içinde olduğunu söyleyen Sever, "Bu yaşama hakkının olabilmesi, gerçekleşebilmesi ve sürekli olabilmesi için gerekli olan hava, su, sağlıklı gıdanın yanında, bu huzur ortamının sağlanmasında, bizlere çok destek veren İzmir Belediyesi ve Yerel Belediyelere teşekkürü borç biliyorum. Bu çiçek festivalinde burada olmanın sevincini, onurunu yaşıyorum. Bu nedenle tüm çiçek üreticileri adına burada olmamızı sağlayan Karşıyaka Belediyesi Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a şükranlarımı sunuyorum. Ben, üretimin, üretimden gelen gücün, kısacası emeğin karşılığının dönmesinin en güzel örneği, dünyanın yaşadığı pek çok ülkelerde ‘yüzde yüz’e varan, gerçekleşen kooperatifçilik anlayışından bahsetmek istiyorum. Çiçek yetiştiriciliği sadece süs bitkileri sektörü değildir. Bütün tarımsal uğraşılarda en sağlıklı, en verimli, en güvenilir ve o emeğin karşılığının en iyi şekilde döneceği, aynı zamanda kaliteli gıda ürünü, tarım ürününün en ucuza tüketiciye ulaşacağı  tek seçenek olan kooperatifçilerin hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hem de pek çok ilçe belediyeleri gibi Karşıyaka Belediyesi’nin yaptığı bu destek, kucak açma ve bizleri bu sorumluluğa davet etme, biz üreticilere onur vermektedir. Bütün üreticileri, çiftçileri kooperatiflerde örgütlenmeye çağırıyorum. Bu ülkemizin tarımda kurtuluş reçetesidir. İzmir pek çok şeyde olduğu gibi bu konuda da örnek olmuştur. Bizler ise bu örneğin altını doldurmak ile yükümlüyüz" dedi.

"BİZ ÜRETİCİDEN YANAYIZ"

Sever’in ardından konuşan Karşıyaka Belediyesi Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, Karşıyaka Belediyesi olarak bu sene yine bir ilke imza attıklarını söyleyerek, "Biliyorsunuz ki; ‘Karşıyaka'nın Filizlere Hazırlanıyor’ diye bir projemiz var. Bu Festival'den elde edeceğimiz geliri üniversite öğrencilerimize burs olarak dağıtacağız. Bizim farkımız bu. Bugün Bayındır'dan sonra İzmir'de en büyük çiçek festivali budur. Üretici ile tüketiciyi buluşturuyoruz. Dünya’da, özellikle Avrupa'da kooperatifçilik temeli üzerinde ülkeler kalkınıyor. Sadece tarımsal kooperatif değil. Bankacılık kooperatifleri ve Avrupa'nın, Amerika'nın en büyük bankalarından bir tanesi kooperatif bankasıdır. Ama Türkiye'de ne yazık ki 1980'den sonra gelişmiştir. Bu sağ zihniyet çok kötü bir zihniyettir. Örgütlü toplumu da ‘bunlar komünist zihniyettir’ diye suçlayan anlayıştır. İşte o kooperatifçiliği yok edip Türkiye'de ne yazık ki fakirliği sağlayanlar bugün Kuran-ı Kerimle piyasaya çıkıyorlar. Hiç kimse bizi dinimiz ile sınayamaz. Biz Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışını harfi harfine uygulayan insanlarız. Biz hakça üretimden, paylaşımdan yanayız. Çalandan değil, çaldırmayandan yanayız. Bunun için hiç kimse bizi Kuran-ı Kerim’le sınamasın. Kuran-ı Kerim, bizim evimizin en üst yerinde durur. Sokak sokak gezdirip, şov yapmayız biz. Biz onu en kutsal yerimizde saklarız. Gecede gider okuruz ya rabbi çok şükür, bugün de iyiyiz, bugün de güzeliz, bu gün de mutluyuz deriz. Ya rabbi çok şükür kamuyu zarara uğratmadık, Ya rabbi çok şükür bugünde insanların karnını doyurduk, iş verdik diye okuruz Kuran-ı Kerim'i. İşte bugün de biz burada üreticiye destek olmak için bu festivali düzenliyoruz. Burada yine bir ilki yaparak kadın kooperafini kurduk. Burada stantlarımıza da yer verdik. Örgütlenme, destek verme budur. Hakça üretim varsa hakça da paylaşım olmalı. Tek birinin cebinde milyon dolarlar birikip de dağıttırmamalı. Herkes üretmeli, herkes ürettiğiyle de alın teri ile yaşamalı. İşte Karşıyaka alın teri ile yaşayan insanların yeridir. Onun için her zaman üreticiyi koruyoruz. Kooperatifçilik ve üretimden yanayız" dedi.

"KİMİLERİ YIKAR KİMİLERİ YAPAR"

Karşıyaka Belediyesi Başkanı Akpınar, "Kimileri yıkar, kimileri yapar" diyerek iktidara göndermede bulundu. Akpınar, “’Kimileri konuşur, kimileri de yaparmış’ diyenlere buradan sesleniyorum. İktidara geldiğimizde yapacağız. Söylediklerimiz, iktidara geldiğimiz de yapacağımız şeyler. Siz hiç meraklanmayın. Nasıl şimdi yerel iktidarda dediğimizi yapıyorsak, yarın genel seçimde de iktidara geldiğimizde söylediklerimizi yaparız. Ancak bunlar, halkın kalkındığı, emeklinin, öğrencinin, ev kadınının, işsizin kalkındığı, işçinin kalkındığı bir işle yapılır. Bunun için hiç kimse boş konuşmasın. Biz yaptıklarımızla övünüyoruz. Biz ağacı ve doğayı seven bir yerel yöneticilik anlayışı ile çalışıyoruz. Belediye Başkanı olduğum gün tek bir şey söyledim. ‘Ben bina diken değil, ağaç diken Belediye Başkanı olacağım’ dedim. Sosyal medya aracılığı ile gezi direniş ruhunu tekrar canlandırmak isteyerek fason iş yapmaya çalışıyorsanız çakma işler ile bu iş olmaz. İstanbul'da o ağaçlar köklenip de bir yere nakil edilmiyordu. İstanbul’da ağaçlar yok edilip yerine rezidanslar yapılıyordu. Biz o ruhu yaşayan ve taşıyan insanlarız. Hayatım boyunca hiç doğa katliamcısı olmadım. Her zaman doğadan yana güzellikten yana oldum. Biz Karşıyaka Belediyesi olarak on bin ağaç diktik. Peki siz ne yaptınız? Ağaçlı yolda Bornova'da TOKİ tarafından peşkeş çekildi. Şimdi oralarda ne yapılacağı meçhul. ‘Köprü yapacağız’ diye ormanları katlettiniz. Gittiniz ‘villa yapacağız’ diye ağaçları kestiniz. Sakın ola, Cumhuriyet Halk Partili Belediyelere hiç kimse ‘ağaç katliamı yapıyor’ diyemez."

"HEM ÇEVRECİ HEM UCUZ"

Sözü İzmir sahil şeridi boyunca düzenlenen Tramvay'a getiren Akpınar, "Tramvay İzmir için ucuz hem de semtimize nostaljik olarak bir hava katacak. İzban'dan inen vatandaşımızı alacak, Mavişehir'e, Bostanlıya bırakacak. Bu proje ekonomiye katkıda bulunacak. Otopark, karbon salınımı sorunları yaşanmayacak. Tramvay güzergahı üzerinde engel olacak bir ağaç varsa da yerinden köküyle sökülecek, başka yere götürülmeyecek. Hemen üç metre yanına tekrar dikilecek" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.