TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu, Uğurlu’ya sert çıktı

CHP Heyeti taş ocağı mücadelesinde gelen yargı müjdesinin ardından Akalan Köyü’nü ziyaret etti. Köylülere ‘arkanızdayız’ mesajı veren Başkan Kocaoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Uğurlu’ya ruhsat sözleri nedeniyle sert çıktı

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2015 09:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu, Uğurlu’ya sert çıktı

NİLGÜN TAZE

İzmir 5’inci İdare Mahkemesi’nin Kemalpaşa’nın Akalan  Köyü’ne taş ocağı yapılması hakkında yürütmeyi durdurma kararını sevinçle karşılayan köylüleri Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İzmir  il yönetim kurulu üyeleri de yalnız bırakmadı. İl başkanı Serter ve başkan Kocaoğlu’nu ‘İzmir Aziz’dir Aziz Kalacak’ şeklinde sloganlar ve alkışlar eşliğinde karşılayan köylülere hitap eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sonuna kadar köylülerin mücadelesinin yanında olacaklarını söyledi.

HAKLI MÜCADELENİZİ DESTEKLİYORUM

Konunun başından beri durumu izlediğini ve köylülerin verdiği haklı mücadeleyi tebrik ettiğini belirten Kocaoğlu, “Biz ne CHP ne büyükşehir belediyesi ne de vatandaşlarımız, sizler bizler hepimiz taş ocağı açılmasına, rüzgar santrali yapılmasına, güneş enerjisi yapılmasına karşı değiliz. Çünkü hepimiz düğmeye bastığımızda elektrik istiyoruz. Arabaya bindiğimizde yol istiyoruz. Ama biz neye karşıyız. Onun altını çizmeliyiz. Biz Ankara’da yapılan planlarla adamın evinin dibine rüzgar gülü dikilmesine doğayı katledecek hidrolik santrallere karşıyız. Yerleşim yerlerinin burnunun dibine, okul çocuklarını bile etkileyecek, hayvanları doğayı etkileyecek taş ocaklarına ve bu tür uygulamalara karşıyız” dedi.

HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞMEYELİM

Merkezi hükümetle İzmir’deki yerel yönetimlerin ayrı partilerden olmasının birlikte çalışmalarının önünde engel olmadığını ve başta Ankara’da planlama yapanların ve ruhsat verenlerin her şeyin para olmadığını bilmeleri gerektiğini belirten Kocaoğlu, “Yerel yönetimlerle mutabık kalarak, 5-10 km kamyon fazla mesafe gidebilir ama insanlar, gelecek, çocuklar, köylü kurtulur. 19 arkadaşımızın ifade vermesinden haberim oldu. Baro başkanıyla görüştüm. Gerekli desteği veriyor. Telefonla Mehmet Ayçin ile de görüştüm. An be an takip ediyoruz. Gövdemiz burada olmasa da aklımız, gönlümüz burada. Mücadele kanun çerçevesinde olmalıdır. Mücadele hiçbir vatandaşımızın, çocuğumuzun, ablamızın, abimizin burnunu kanatacak şekilde olmamalıdır. Sizler ve bizler demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Bu demokratik hakkımızı kullanırken, ne olur yargı önünde, mahkeme önünde suçlu duruma düşecek eylemlerde bulunmayalım. Mücadelemizi verelim, sonuna kadar yanınızdayım ama haksız düşmeyin. Buraya gerekli taşı, insanları rahatsız etmeyecek yerden ve teknolojiyle almaya kimsenin karşı çıkması mümkün değil. En sonunda yol yapılacak, hizmet görecek. Hazır mahkeme de yürütmeyi durdurmuş iken tüm yetkililerin sağlıklı düşünmelerini, haklı mücadelesini adil şekilde değerlendirmelerini ve vatandaşlara ve diğer köylere, hiçbirisini rahatsız etmeyecek yerde ve konumdaki bölgelerden taşın alınması için özel gayret sarf etmelerini, aklı ve bilimi kullanmalarını diliyorum, istiyorum, temenni ediyorum ve haklı mücadelenizi canı gönülden kutluyorum. Ne olur haklı iken haksız duruma düşmeyin” dedi.

YALAN VARDIR ÇAMURDAN İLERİ GİTMEZ

Kemalpaşa Belediye Başkanı  Arif Uğurlu’nun kendilerine ruhsat verme yetkisinin büyükşehir belediyesinde olduğunu söyleyen bir köylüye Kocaoğlu cevaben, “Yalan vardır yalan vardır hadi bir tarafından tutarsın. Yalan vardır dedikodudan ileri gitmez. Çamur atmaktan ileri gitmez. İzmir büyükşehir belediyesinin taş ocağı ve maden ruhsatları konusunda hiçbir yetkisi yoktur. Ya belediye başkanı bilgisizlikten söylemiştir yahut da ucuz politika yapmak için söylemiştir. Bilgisiz olduğuna ihmal vermiyorum. Bu yetki İzmir Valisi İzleme ve Koordinasyon Kurulu’ndadır. Onun da tek karar vericisi İzmir Valisidir. Bunun aksinde bir laf varsa, gelsin bana söylesinler. Kentin, inşaat sektörünün, sizler de ev yaparken malzemeye ihtiyacınız var, Belkahve’de çimento fabrikalarının aldığı malzeme ocakları var. Bunlar vahşi üretim yapıyorlardı. Belkahve’ye giderken toz topraktan göz gözü görmüyordu. Biz bir çalışma başlattık. Taş da mıcır da kentin ve memleketin ihtiyacı. Sulu sistem çalışacaksınız, kapalı mekanda ve bizim gösterdiğimiz yerde çalışacaksınız dedik. Şu anda geçerken tozla, toprakla, tesisle karşılaşmıyorsunuz. Kimse de rahatsız olmuyor. Orada istemediğiniz kadar taş var. Sadece Belkahve’de. Ruhsat verince bu kez Pınarbaşı ve Işıkkent’in üstüne pilot uygulamayı uygulayalım dedik. O saat ruhsat verme yetkimiz elimizden alındı. Eski yasaya göre ruhsat verme yetkisi bizdeydi. O dönem içinde de ruhsat vermedik” açıklamasını yaptı.

MAHKEME KARARI HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de sonuna kadar köylülerin yanında olacakları mesajını vererek, “Sizin çocukluğunuz burada geçmiş. Memleketimizin her yerinde taş var. 3 km ileriden böyle katliamlar yapmadan gerekli işlemler yapılabilir. Bugün aldığımız mahkeme kararının hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Bu sizin mücadelenizin sonucu. Bu mücadelenizi hükümettekiler de göreceklerdir. Onlar da buranın kirazını yiyorlar, havasını soluyorlar. Bu katliamın içinde sizi bırakmayacaklardır. Direnişimiz devam edecek. Sizlerle olacağız. Hepinizi candan kutluyorum” dedi.

Köylülerin yoğun ilgi gösterdiği Başkan Kocaoğlu, il yönetim kurulu üyeleri ve CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, daha sonra köy kahvesinde köylülerle bir araya gelerek köylülerin sorun ve taleplerini dinledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.