TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buram buram kokan festival

8-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek festivalle İzmir, Anneler Günü’nü kurabiye ile kutlayacak. Kenti kurabiye kokusu saracak

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2015 08:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Buram buram kokan festival

İsim Organizasyon tarafından organize edilen, Balçova Belediyesi’nin himayesinde ve Egepark Balçova’nın katkılarıyla hayata geçen İzmir Kurabiye Festivali başlıyor. Buram buram kurabiye kokusunun Balçova’dan İzmir’e yayılacağı festivale, ülkemizi yurtdışında da başarıyla temsil eden İzmir Aşçılar Derneği destek veriyor. Yenilenen yüzüyle İzmirlilerin karşısına çıkmaya hazırlanan Egepark Balçova’nın ön bahçesinde gerçekleşecek ve dokuz gün sürecek organizasyonda İzmir’in önde gelen nitelikli kurabiye üreticileri, butik kurabiyeciler, zincir kurabiye ve unlu mamul üretimi yapan firmalar ile özgün kurabiye, pasta ve parti malzemeleri üreticileri buluşacak.  Festivalin özel bir bölümünde ise Anadolu’nun farklı yörelerinde, geleneksel olarak yapılan tatlı tuzlu kurabiyelerden bir seçki bulunacak. İzmir Aşçılar Derneği’ne üye pasta şeflerinin ve kentin önde gelen pasta ustalarının katılımıyla düzenlenecek Kurabiye Atölyesi ise festivalin en dikkat çeken köşesi olacak.

 İLK VE TEK

Festival Koordinatörü Zeki Karatay, “İzmir’in ve Türk Mutfağı’nın köklü bir unlu mamüller kültürü var. İzmir Lor Kurabiyesi, Balıklıova Un Kurabiyesi, Alaçatı Kurabiyesi gibi simgeleşmiş ürünleri de… Boyoz ve lokma gibi ürünler de aslında kurabiye çeşitli arasında yer alıyor. Bu festival, bu kültüre sahip çıkarken, ‘Anne kurabiyesi’nin sıcaklığını da anneler gününe taşımayı hedefliyor. İzmir Kurabiye Festivali’nin şehrin dokusuna ve kimliğine uygun bir festival olacağına inanıyoruz. Festivalimiz, İzmir’deki konsept butik festival anlayışının da ilk ve başarılı örneklerinden biri olacak” dedi.

İzmir Kurabiye Festivali’ne ve festivale ilişkin gelişmelere, festivalin sosyal medya hesapları üzerinde de ulaşılabilir. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.