TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Klasik arabalar hayat buldu

Otomobil ustaları kişiye özel araba tasarımı ile ilgi odağı oldu

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2014 06:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Klasik arabalar hayat buldu

Hurdaya çıkan klasik arabalar İzmirli baba oğulun marifetli ellerinde yeniden hayat buluyor

İzmir’deki otomobil ustaları Yaşar Gökçin ve babası Mustafa Gökçin, herkesin hayranlıkla baktığı klasik arabalara yeniden hayat veriyor. Türkiye ve yurt dışından getirilen hurda arabaları yeni baştan yapan, araba parçalarını dışarıdan almak yerine kendileri imal eden baba-oğul, parçaların montajını da kendileri yapıyor. Müşterilerin getirdiği eski arabaları aslına uygun yeniden yapmanın yanı sıra kişiye özel de araba tasarlayan baba-oğul, ‘Bu fotoğraftaki arabanın aynısından istiyorum’ diye gelen müşterileri de kırmıyor, fotoğrafa göre sipariş alıyor. Baba-oğulun son işi Sylvester Stallone’un Kobra filmindeki araca tıpa tıp benzeyecek olan 1951 model Ford Lincoln oldu.

FOTOĞRAFA GÖRE ARABA SİPARİŞİ

Hurdaya çıkan arabalara yeniden hayat veren, arabalarla müşterileri geçmiş yıllara götüren Yaşar Gökçin, yaptıkları işin zor ve sıkıntılı olduğunu ifade etti. Hurda bir aracın eski haline getirilmesi için yaklaşık 8-9 ay üzerinde çalıştıklarını dile getiren Gökçin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazen fotoğraf getiriyorlar. Fotoğraftan bakarak aynısını yapıyorum. ‘Bunu istiyorum’ dedikleri zaman fotoğraftan yapabildiğim kadar yapabiliyorum. Fotoğrafa göre sipariş alabiliyorum. Yeni baştan klasik araba yapıyoruz.” 

“YILMAZ GÜNEY’İN ARABASINI YAPTIK”

Getirilen klasik bir arabanın Yılmaz Güney’e ait olduğunu öğrendiklerini anlatan Gökçin, sözlerine şöyle devam etti: “Bir araba yaptım, arkasından diğer arabalar gelmeye başladı. Sırada 4-5 araba daha var. Daha önce bir araba yaptık. Arabanın Yılmaz Güney’e ait olduğu ortaya çıktı. Heyecan yaşadık. Genelde müşteri işi yaptığımız için büyük bir ismin arabası olması bizi heyecanlandırdı. En büyük hayalim 60 model bir Chevrolet sahibi olmak. Bulabilirsek sahip olmak isterim ama çürüğü bile yok piyasada.”

“TUTKUYLA YAPIYORUZ”

48 yıldır otomotiv sektöründe çalışan, yıllardır klasik arabalarla ilgilenen baba Mustafa Gökçin de çok sevdikleri klasik arabalara yeniden can verirken çok duygulu çalıştıklarını söyledi. Hurda halinde gelen araçları tepeden tırnağa yeniden yaptıklarını, arabaların aslına da sadık kaldıklarını kaydeden Mustafa Gökçin, şöyle konuştu: "Piyasada olmayan parçaları kendimiz imal edip restorasyonunu gerçekleştiriyoruz. Çok meziyet isteyen bir iş, ustalık isteyen bir iş, tecrübeye dayanan bir iş. Hepsi bizde mevcut. İşimizi tutkuyla yapıyoruz. Tutku olmadı mı hiçbir şey yapamazsınız. Otomobili yapıyoruz, pek göremiyoruz dışarı çıkardığımızda çok güzel oluyor, tüylerim diken diken oluyor. Ölünceye kadar bu işe devam.”

KENDİSİYLE YAŞIT ARABAYI YENİDEN YAŞATACAK

Kendisiyle aynı yaşta olan dört kapılı 56 model Chevrolet Station üzerinde çalıştıklarını dile getiren Gökçin, geçen yıllarda Bornova-Konak hattında dolmuş olarak kullanılan arabanın hikayesini şöyle anlattı: “4 kapılı 56 model Chevrolet Station model bir arabamız var. O arabayı daha çok seviyoruz. Çünkü benimle aynı yaşta, çok özen gösteriyoruz. Şuan restorasyon aşamasına yeni başlandı. Otomobilin sahibi rahmetli Rüzgar Mehmet’in çocukları, onun anısına bu arabayı restore ettirmek istediler. Bittikten sonra garaja koyarlar diye düşünüyorduk ama ‘Hayır babamızın anısı var. Babamız arabayı kullanmamızı istedi’ cevabını verdiler.”

KİŞİYE ÖZEL SYLVESTER STALLONE ARABASI

Kişiye özel yaptıkları arabalar arasında göze çarpan bir diğer araba 1951 model Ford Lincoln. Hurda halindeki arabanın kendilerine getirilerek özel bir istekte bulunulduğunu belirten Mustafa Gökçin, sözlerini şöyle tamamladı: “Arabayı getirerek Sylvester Stallone’un Kobra filmindeki aracın aynısını istediler. Onu yapmaya çalışıyoruz. Arabanın tabanını belirli seviyeye düşürüp aşağıya indireceğiz. İsteğe özel bir araba olacak. Yapımı bir yıl sürecek. Temelden üstüne kadar yeniden imal edeceğiz. Hepsinin hakkından geliyoruz.” (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.