TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Cumhurbaşkanı vatan haini ile mi görüştü?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, faizi indirmediği gerekçesiyle Merkez Bankası Başkanı Engin Başçı'yı “vatan hainliği” ile suçladığını belirterek, “Bu söz geri çekilmiş midir? Geri çekilmediyse Cumhurbaşkanı bir vatan haini ile nasıl görüşür?” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2015 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Cumhurbaşkanı vatan haini ile mi görüştü?”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Faik Öztrak yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı ile  ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı ve TCMB Başkanı arasındaki görüşmede “Vatan hainliği” suçlamasının geri alınıp alınmadığını sordu.  Görüşme sonrasında piyasalarda yönetim krizinin aşıldığı havası yaratıldığını iddia eden Öztrak, “Cumhurbaşkanı, Merkez Bankası Başkanına yönelttiği ‘vatana ihanet’ suçlamasını geri çekmiş midir? Çekmediyse bir vatan haini ile nasıl görüşür. Bu suç değil midir?  TCMB’nin araç bağımsızlığına, yani gerektiği anda faiz silahını kullanmasına saygı duyacağı konusunda garanti vermiş midir? Hem Başbakan Yardımcısından hem de TCMB Başkanından ‘Kendinize çeki düzen verin’ sözü için özür dilemiş midir? Bu soruların cevaplandırılması gerekir” ifadesini kullandı.

Öztrak “Piyasalarda yaratılan yalancı bahara, kısa zamanda kâr yazmak için sahneye konan bu ‘doldur-boşalt oyununa’ dikkat etmelidir. Piyasalardaki dalgalanmalardan etkilenmemek için basiretli davranmalıdır. Aksi halde bu dalgaların altında ezilen her zaman olduğu gibi vatandaşlarımız olacaktır” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.