TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapımıza gelene kapımızı açarız

Başbakan Ahmet Davutoğlu AFAD'ın 5. yıl etkinliğinde konuştu. Davutoğlu, " Sınır boylarındaki vilayetlerindeki halkımız bir destan yazıyor. Dünyadaki hiçbir ülke böylesi bir göçü kaldıramazdı. Devletimizin kudreti AFAD eli ile ulaşıyor. Biz bereket toplumuyuz. Kim ne derse desin kapımıza gelene kimsin nesin sormayız. Kapımıza gelene kapımızı açarız" dedi

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2015 07:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kapımıza gelene kapımızı açarız

Başbakan Davutoğlu, "Vatandaşınız bir yerde zor durumda kaldığında vatandaşınıza ulaştığınızda diğer devletlerin saygısı da artar. Libya'da diğer devletler vatandaşlarını nasıl tahliye edeceklerini düşünürken yaklaşık 25 bin kişiyi 10 gün içinde tahliye ettik" dedi.

"KAPIMIZA GELENE KİMSİN NESİN SORMAYIZ"

Başbakan Davutoğlu, "Eleştirenler olacak ama bunlar tarihte yerini almayacak da Musul'daki yardım Suriye Dohok'taki kamplar işte bütün Irak halkının kalbinde yer edecek. Eski öğrencilerimden Dohok valisi elinde bayrakla karşılayıp iyiki Türkiye var dedi. Sınır boylarındaki vilayetlerindeki halkımız bir destan yazıyor. Dünyadaki hiçbir ülke böylesi bir göçü kaldıramazdı. Devletimizin kudreti AFAD eli ile ulaşıyor. Biz bereket toplumuyuz. Kim ne derse desin kapımıza gelene kimsin nesin sormayız. Kapımıza gelene kapımızı açarız. Bizi üç yıldır anlamayanlar aslına milletimizi anlamıyorlar. Üç gün içinde Kobani'den 190 bine yakın kardeşlerimi ağırladık. Onları sahipsiz bırakmadık bırakmayacağız. Burada insanlık ile stratejinin kesiştiği bir yerde AFAD gibi bir kurumun önemi anlaşılıyor. Gazze'ye ilaç ilet AFAD ve TİKA idi. Düğmeye bastığımızda bütün devlet kurumları bir saat içinde uçağı hazırlayabiliyorsa işte devlet olmak bu" diye konuştu.

"ALLAH DEVLET VE MİLLETE ZARAR VERMESİN"

Başbakan Davutoğlu, "Sadece Suriye'ye 5 milyar yardım yapan IMF'ye kredi açabilen bir ülke var. Biz bununla gurur duyuyoruz. Allah devlet ve millete zarar vermesin izzet versin. Bundan sonra AFAD'ın üç aşamada etkisini devam ettireceğini düşünüyorum. Hazır olmak. İkincisi krize hazırlıklı olma. Üçüncüsü krizden sonra yeniden inşada bulunabilmek. AFAD'a emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Size insanlık adına teşekkür ediyorum" dedi. (DHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.