TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçükadalıların istasyon isyanı

İZBAN hattının ikiye böldüğü mahallelerden birisi olan Konak’ın Küçükada Mahallesi sakinleri mahallelerinin de içinde bulunduğu Gürçeşme’ye istasyon yapılmasını istiyor. Kemer-Şirinyer istasyonlarının arasının 4 bin metre olduğundan dert yanan mahalle sakinleri yapılacak istasyonun on binlerce kişiyi rahatlatacağı görüşünde

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2014 06:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Küçükadalıların istasyon isyanı

HAMZA GÜL

İzmir’de ulaşımla ilgili sıkıntılar gündemde sıcaklığını korurken bir şikayet de Konak’ın Küçükada Mahallesi sakinlerinden geldi. Mahalle muhtarı Sabriye Karakaya, mahallelerini ikiye bölen İZBAN hattının bölge insanı için hayatı kolaylaştıracağı yerde iyice zorlaştırdığını belirtti. Cumaovası-Aliağa İZBAN Hattı’nın 4 bin metrelik Şirinyer-Kemer arasında istasyon olmaması Gürçeşme mahallelerinde yaşayanları canından bezdirdi. Küçükada Mahallesi Muhtarı Sabriye Karakaya, hattın devreye girmesinden sonra mahallelerinin parmaklıklarla ikiye bölünmesinin bölgede yaşamı zorlaştırdığını belirterek, “Bizler İZBAN’ın devreye girmesi ile mahallelerimize ulaşımın daha kolay ve rahat olmasını bekliyorduk. Ancak hattın iki tarafına güvenlik olarak demir parmaklıklar çekilince bırakın başka yere ulaşımı kendi mahallemizde bile rahat dolaşamaz hale geldik. Zamanla döha önce muhtar olan eşimin girişimleri ile yapılan alt ve üst geçitler biraz olsun sıkıntımızı azalttı ancak, buradaki üst geçidin olduğu alana bir istasyon yapılmaması bizleri son derece mağdur etmektedir. Bu anlamda hem eski muhtar olan eşim hem de ben defalarca sorunumuzu yetkililere ilettik ancak şu ana kadar bir gelişme olmadı” dedi.

TCDD İSTEMEDİ

İZBAN Hattı’nın hizmete başlamasıyla Şirinyer-Kemer arasında istasyon taleplerini TCDD yetkilileri ve Büyükşehir Belediyesi’ne aktardıklarını ifade eden Muhtar Karakaya, “TCDD  3. Bölge Müdürlüğü bölgenin teknik açıdan uygun olmadığı yönünde rapor hazırladı. Buraya çok büyük ve lüks bir istasyon istemedik. Bizim için mütevazı bir istasyon yapılamaz mıydı? 4 km yol boyunca tek bir istasyon yok ve bu raylar nedeniyle mahallemiz ikiye bölünmüş durumda. Ulaştırma Bakanı’mıza sesleniyorum, biz de bir istasyon hak etmiyor muyuz? İZBAN’ın bütün kahrını gürültüsünü biz çekiyoruz ama sefasını süremiyoruz. İZBAN nedeniyle yollarımız trafiğe kapatıldı. Mahalleye ambulans çağırıyoruz İZBAN’ın diğer tarafına geliyor, arada 5 metre var ama bu tarafa geçemiyor çünkü alt geçidimiz yok” şeklinde konuştu.

UMUDUMUZ KOCAOĞLU’NDA

Konak’ın yaklaşık 4 bin nüfuslu Küçükada Mahallesi sakinleri, İZBAN hattında Şirinyer- Kemer istasyonu arasındaki 4 bin metre mesafede istasyon olmamasından son derece sıkıntılı günler yaşıyor. Şirinyer-Kemer arasında Gürçeşme’ye yapılacak bir istasyonun bölgedeki diğer mahallelerde yaşayan yaklaşık 70 bin kişiyi direk ilgilendirdiğine dikkat çeken Küçükada Mahallesi Muhtarı Sabriye Karakaya, “İstediğimiz istasyon sadece bizim mahalleye değil çevremizdeki Laleli, Çaldıran, Lale, Vezirağa, 19 Mayıs, İsmetpaşa, Mehtap, Ferahlı, Zeytinlik ve Yenidoğan Mahallelerinde yaşayan on binlerce vatandaşa hizmet verecektir. Biz bunu defalarca yetkililere anlattık, aslında işi TCDD’nin yapması gerekiyormuş ancak demir yolları bu isteğimize başından bu yana sıcak bakmadı. Şikayetimizi ilettiğimiz  Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu buraya istasyon yapacaklarını söylemişti. Bizde Sayın Başkanı’mızın seçimlerden önce verdiği bu sözü yerine getirmesini bekliyoruz. Artık tek umudumuz Sayın Kocaoğlu’nda” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.