TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malnütrisyon yürüyüşüne İzmirlilerden destek geldi

Sosyal Güvenlik Kurumu, Abbott Nütrisyon’un sponsorluğuyla hayata geçirdiği ‘Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu’ projesine destek vermek amacıyla yürüyüş düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2015 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Malnütrisyon yürüyüşüne İzmirlilerden destek geldi

EMİNE ŞEKER

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Abbott Nütrisyon’un sponsorluğuyla hayata geçirdiği ‘Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu’ projesine destek vermek amacıyla dün Konak Sahili’nden Gündoğdu Meydanı’na kadar yürüyüş düzenlendi. Konak Belediyesi, İzmir Valiliği ve İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirilen aktiviteye; üniversiteler, STK’lar, sağlık profesyonelleri ve İzmir halkı yoğun ilgi gösterdi. İzmir Konak Meydanı Saat Kulesi’nden başlayan ve Gündoğdu Meydanı’nda son bulan yürüyüşte yakılan kaloriler hesaplanarak ‘Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu’ projesine bağışlandı. Toplanan her kalori, Türkiye’de yetersiz beslenme (malnütrisyon) sorunu yaşayan yaşlı ve çocuklara beslenme de yardımı olacak.

RİSK GURUPLARI ARASINDA ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR VE YAŞLILAR ÖN PLANDA

Malnütrisyon; bireylerin hastalıklara yakalanma risklerini arttırarak, tedavilere yanıt alınmasını geciktirmektedir. Sağlık giderlerinde büyük kayıplara neden olmaktadır. Özellikle çocuklar ve yaşlılar risk gurupları arasında ön plana çıkmaktadır. Malnütrisyonlu çocuklara yapılan sağlık harcamaları malnütrisyonlu olmayanlara göre 2,5 kat daha fazladır. Malnütrisyona karşı verilecek başarılı bir mücadele sağlıklı nesiller yetişmesine neden olacak ve sağlık bütçesine büyük katkılar sağlayacaktır.

FARKINDALIĞI ARTIRARAK DAHA ÜST DÜZEYE İLERLEYECEĞİZ

Abbott İzmir Bölge Müdürü Yücel Akın Sadıkoğlu etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, yetersiz beslenme anlamına gelen ve Türkiye için bir risk olarak görülen Malnütrisyon ile ilgili farkındalığı artırmak adına bir araya toplandıklarını belirterek, “Malnütrisyon Türkiye’de öncelikle çocuklarımız olmak üzere hem büyüme ve gelişme hem de devlet ekonomisine verdiği yükler anlamında olumsuz bir tablo sergilemektedir. Burada buluşmamızın esas sebebi farkındalığı daha üst düzeye artırmak ve ilerlemektir” dedi.

KURUM OLARAK KÖKLÜ PROJELER YÜRÜTÜYORUZ

Projeye ev sahipliği yapan SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili ise, etkinliğe katılan kişilere özellikle teşekkür ederek, “SGK olarak daha sağlıklı bir toplum olma adına hastalıkların tedavi edilmesinin ötesinde hastalık henüz gerçekleşmeden kişiye yönelik koruyucu sağlık politikalarına ilişkin olarak çalışmalar yapmaktayız. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar ve uygulamalar hem ülkemiz hem de hizmet sunduğumuz vatandaşlarımız açısından oldukça büyük önem arz etmektedir. Bu amaçla kurum olarak geleceğe yönelik politikalarımızı geliştirerek köklü projeler yürütmekte ve desteklemekteyiz. Bu projelerden bir tanesi de SGK ev sahipliğinde Abbott’un katkıları ile Malnütrisyon’un önlenmesi ve farkındalık seviyesinin artması amacı ile yürütülen ‘Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu’ projesidir. Proje kapsamında düzenlenen etkinliklere bugüne kadar yaklaşık 49 bin kişinin katılım sağladığı görülmüş olup bizlerinde katkısıyla proje hedefine ulaşacaktır” şeklinde konuştu. Ülke çapında yürütülen ‘Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu’ projesi Nisan 2015 tarihinde malnütrisyon görülme yüzdesi yüksek olan şehirlerden biri olan Şanlıurfa’da düzenlenecek koşu etkinliğiyle son bulacak.

PROJE HAKKINDA

‘Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu’ projesi Türkiye genelinde devam edecek. 12 Nisan 2015 tarihinde malnütrisyon görülme yüzdesi yüksek olan şehirlerden biri olan Şanlıurfa’da düzenlenecek koşu etkinliğiyle son bulacaktır. ‘Yaşam için kalori, Sağlık için Koşu’ projesi ülkemizde 7’den 77’ye her bireyin yeterli besine ulaşıp sağlıklı bir hayat sürmesini hedeflemektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.