TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Adalet biziz susmayacağız”

İzmir de komşusu Orçun Demir tarafından öldürülen Zerrin Canol’un karar duruşmasında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve üyeleri adalet için basın açıklaması düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 08:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Adalet biziz susmayacağız”

EMİNE ŞEKER

İzmir’in Bostanlı semtinde 1 Eylül 2013 tarihinde komşusu Orçun Demir tarafından 7 yerinden bıçaklanarak katledilen Zerrin Canol ve aynı olayda yaralanan eşinin davasının 6. duruşması dün Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Basın açıklaması için toplanan grup “Zerrin için adalet istiyoruz”, “Kadın cinayetlerini durduracağız”, “Kadın katillerine indirim değil ağır ceza” ve “Adalet biziz susmayacağız” şeklinde slogan attı.

KADIN KATİLLERİNE MÜEBBET HAPİS CEZASI

Basın açıklamasını yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyesi Ayşe Milia, 1 Eylül 2013 tarihinde, İzmir’in Bostanlı İlçesi’nde komşusu Orçun Demir tarafından bıçaklanarak katledilen Zerrin Canol’un karar duruşmasında adalet için toplandıklarını söyledi. Milia, “Zerrin Canol’u defalarca kez bıçaklayarak öldüren, ona yardım etmek isteyen kocası Serdar Canol’u ise ağır biçimde yaralayarak felç kalmasına yol açan Orçun Demir’in en ağır cezayı alması, adaletin yerini bulması için buradayız. Katilin ve tüm sorumluların en ağır cezayı almaları için, karar duruşmasında yine adalet talebimizle buradayız. Zerrin kardeşimizin katili Orçun Demir, diğer kadın katilleri gibi ceza indirimi almaya çalışıyor. Ancak bizler mücadelemizle buna izin vermedik. Orçun Demir’in iddia ettiği gibi akli dengesinin bozuk olmadığı, geçtiğimiz duruşmada gelen adli tıp raporu ile kanıtlandı. Mücadelemiz sonucu eylül ayı içerisinde, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak takip ettiğimiz 4 davada, kadın kardeşlerimizin katilleri hiçbir ceza indiriminden yararlanamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldılar. Zerrin Canol’un katili de mücadelemiz sonucu ağır ceza alacaktır. AKP hükümeti kadınlara yaşam hakkı tanımayadursun, mücadelemizde kazanımlarla ilerliyoruz” dedi.

KADINLAR, EN ÇOK KOCALARI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLÜYOR

Eylül ayında 28 kadının öldürüldüğünü belirten Milia, sözlerine şöyle devam etti: “Kadınlar en çok kocaları, eski kocaları, erkek arkadaşları tarafından ve kendi hayatlarına dair karar vermek istedikleri için öldürüldü. Bütün kadın kardeşlerimiz için adalet sağlanana dek mücadele edeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Zerrin Canol'un katili ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alana dek adaletin sesi olacağız. Kadın cinayetlerini durdurana kadar mücadelesini bizimle birleştiren kadın kardeşlerimizden, öldürülen kadın kardeşlerimizin ailelerinden aldığımız güçle karşınızda olmaya devam edeceğiz.”

Mahkeme heyeti sanığın geleceğini göz önünde bulundurarak 36 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti sanığın yargılama boyunca iyi halinin olduğunu gözlemlediğini belirterek, Demir’in Zerrin Canol için 25 yıl olayda yaralanan Serdar Canol için ise 11 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.