TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Cumhurbaşkanı, kimsenin muhatap almayacağı bir kişi olamaz”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜSİAD Başkanı'nın açıklamalarına değinerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı, kimsenin muhatap almayacağı bir kişi olamaz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2015 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Cumhurbaşkanı, kimsenin muhatap almayacağı bir kişi olamaz”

Bilim, Sanayi ve teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapımı bitmek üzere olan yeni Kocaeli Valilik binası inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Işık’ın inceleme turunda Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan eşlik etti. Bakan Işık ve beraberindekiler, yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olması beklenilen valilik binası hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldılar.

Bilgilendirme turunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak TUSİAD’ın açıklamalarına değinen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Yani 2-3 defa ‘Bizim muhatabımız Başbakan’dır’ demiş. Bir defa Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Bir de sık sık vurguluyoruz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin 12. Cumhurbaşkanı ama halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı. Dolayısıyla halkın seçtiği Cumhurbaşkanı’nı muhatap almamak, yani hangi kasıtla söylediğini bilmiyorum ama hangi amaçla söylenirse söylensin çok yadırganıcı, bizim açımızdan çok garip bir açıklama oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı, kimsenin muhatap almayacağı bir kişi olamaz” dedi.

"ARALARINI AÇMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Yapılan açıklamalarla Başbakan ile Cumhurbaşkanı’nın arasını açmaya çalıştıklarını dile getiren Bakan Fikri Işık, “Tarih boyunca çok güzel bir söz var, ‘Ağacın kurdu içinden olur’ diye. Maalesef içeriden bir nifak sokma çabası sürekli var. Bu noktada çok dikkatliyiz ve bu noktada Sayın Başbakanımız ile Sayın Cumhurbaşkanımızın arasına nifak sokma girişimlerinin hiç birisine hem Cumhurbaşkanımız hem Başbakanımız hem de bizler fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Türkiye'nin birliğe, beraberliğe son derece ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz. Bu dönemde nifak girişimlerinin hiç birisi başarıya ulaşamayacak. İnşallah hepsi sonuçsuz kalacak” diye konuştu.

"KRİPTOLU TELEFONLAR HAZIR"

Yeni üretilen kriptolu telefonlara da değinen Bakan Işık, “Kriptolu telefonları hazırladık şu anda. Yarın Sayın Başbakanımıza takdim edeceğiz. Sayın Başbakanımızın da bu konuyla ilgili talimatlarını aldıktan sonra Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği aracılığıyla kaç tane telefon isteniyorsa o kadar telefonu üretip Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’ne teslim edeceğiz. Onlar da ilgili birimlere dağıtacaklar” ifadelerini kullandı.

"2015 HAMLE YILI OLACAK"

Geride bıraktığımız 2014 yılını da değerlendiren Bakan Fikri Işık, “2014 yılı bizim açımızdan çok yoğun ve tempolu bir yıl oldu. 2014 yılı bizim açımızdan özellikle üretimin çok daha ön plana çıktığı, üretimin değerinin çok daha fazla bilindiği bir yıl oldu. Biz de yerli, yenilikçi ve yeşil üretim noktasında 2014 yılında önemli adımları attık ve önemli hazırlıkları da yaptık. Dün de ifade ettim. 2015 yılı Türkiye’de yerli ve yenilikçi üretim açısından, yeşil üretim açısından bir hamle yılı olacak” şeklinde konuştu. (İHA/KOCAELİ) 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.