TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’nin sendika mesaisi

Seçim çalışmalarının son hızla devam ettiği bugünlerde CHP İzmir İl Yönetimi ve İzmir Milletvekili adayları DİSK’i ve Tüm Bel Sen’i ziyaret etti. Emek örgütlerinin her zaman yanında olduklarını belirten CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, “30 Mayıs’ta Gündoğdu Meydanı’nda yapacağımız mitinge tüm sendikacı kardeşlerim davetlidir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’nin sendika mesaisi

ANIL YIKGEÇ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve CHP İzmir Milletvekili adayları Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliğini ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası’nı (Tüm Bel Sen) ziyaret etti. Ziyaretlerde CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İzmir Milletvekili Adayları Musa Çam, Zeynep Altıoklar, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Ali Kemal Elitaş, Ali Hıdır Uludağ, sendika temsilcileri ve sendika üyeleri hazır bulundu.

MİTİNGE DAVET

CHP heyeti ilk olarak DİSK Ege Bölge Temsilciliği’ni ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, “Seçime 11 gün kaldı. DİSK her zaman bizim yanımızda. Disk ile gönül dostluğumuz var. Aramızdan da sayın genel sekreterimiz Musa Çam, sizlerden bir parça. 30 Mayıs’ta Gündoğdu Meydanında yapacağımız mitinge tüm sendikacı kardeşlerim davetlidir” dedi. Bugün bütün emek örgütlerini ziyaret edeceklerini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Adayı Musa Çam, “Sendikal hareketin içinde bulunduğu durumu görüyorsunuz. Emek sendikal ve işçi hareketinin zorluklarını biliyorsunuz. 77 milyon toplu sözleşme yapan sendikalı işçi sayısı 800 bin civarında. 600 bini kamuda çalışan. Özel sektörde hemen hemen sendikalı işçi yok. Temel hak ve özgürlüklerden yoksun işçiler. İşçiler kendi özgür iradeleriyle üye olma hakkını kullanamıyorlar. Örgütlü bir toplumun olması istenmiyor. Disk'in dışında sendikaları tercih ediyorlar. DİSK'in mücadelesi, kavgası, politik tercihleri soldan olduğu için maalesef işverenler sendikamıza karşı özel bir ambargo uyguluyor” şeklinde konuştu.

DİSK VE CHP'NİN KADER BİRLİĞİ VAR

Bugünlere büyük bedeller ödeyerek geldiklerini belirten Çam, “12 Eylül darbesinin en büyük mağduru DİSK'tir. Ama mücadeleyi bugün en iyi şekilde yapmayı sürdürüyor. İşimiz kolay değil. Önüne konulan tüm barikatları tek tek aşacak. CHP ve DİSK'in kaderi ortağıdır. 12 Eylül'de ikisi de kapatılmıştır. DİSK ve CHP'nin bir kader birliği var. Bu beraberliğimizi devam ettirmek istiyoruz’’ dedi.

“İNADINA SENDİKA”

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “12 Eylül karanlığında kapatılan kurumlardan ikisidir. DİSK 12 yıl kapalı kaldı ama küllerimizden yeniden doğduk. Bu seçimlerin denk geldiği ay haziran. Bundan iki yıl önce Gezi Parkı'nda başlayan Haziran direnişinin de simgesidir. Hayatlarını kaybeden gençlerin anısına onların boş yere hayatlarını kaybetmedikleri anısına, diktatöre teslim olmayacağız şiarıyla, emekten yana olan partileri destekleme kararı aldık konfederasyon olarak. AKP dikattöryasını ve Cumhurbaşkanı başta olmak üzere tarihin çöplüğüne gömeceğiz. İnadına sendika, inadına sol diyoruz” diye konuştu.

DİSK ardından CHP heyetinin ikinci durağı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) oldu.

EMEKTEN YANA ADAYLAR MECLİSTE TEMSİL EDİLMELİ

Doksanlı yıllardan beri mücadele yürüttüklerini belirten Tüm Bel Sen Şube Başkanı ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Ulus Bozkır, “Biz KESK olarak Türkiye’de kamu emekçilerinin hareketini başlatan sendikayız. Doksanlı yıllardan beri emek, demokrasi mücadelesini meşru mücadele çizgisinde yürütüyoruz. 12 Eylül karanlığını yıkan bir süreçte oluşmuş bir emek örgütüyüz. Maalesef bugünde diktatöryal bir sisteme karşı mücadele vermekteyiz. Bu anlamda emekten, demokrasiden yana adayların ve partilerin mecliste güçlü bir şekilde temsil edilmesinde ihtiyaç vardır. Mecliste sol, sosyal demokrat, emeğe bakış açısı bu yönde olan adayları, vekilleri güçlü bir şekilde temsil edilmesi bizim için önemli.  Bunun yanı sıra Temmuz ayında genel görüşme süreci başlayacaktır.  Bütün kamu emekçilerinin haklarını belirleyecek bir süreçtir. CHP’nin seçim programında da grevli toplu sözleşme hakkını gördük. İnşallah sizler iktidar olur ve sözleşme hakkını da gerçekleştirirsiniz” ifadelerini kullandı.

“SENDİKALAR OLMAZSA ÖRGÜTSEL YAPI OLMAZ”

Tüm Bel Sen ziyaretinde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ise, “Biz 8 Haziran iktidarının bakanlarıyla hep birlikte dolaşıyoruz. Bu bakanlar kuruluyla sizlerin yanına geldiğim için onurlu ve gururluyum. Sorunlarınızı biliyorum. Sorunlarınız çözülmeyecek problemler değil.  Fakat diyaloglarda yaşanan eksikliklerden dolayı bizde yaşanan ön seçim ve yaklaşan 7 Haziran seçim telasından dolayı sizlere çok fazla ilgi gösteremedik. Bu durumdan dolayı sizlerden özür diliyorum. 8 Hazirandan sonra da iktidarımızda da oluşacak bütün problemlerde ve çözümlerinden hep yanınızda olacağımın sözünü veriyorum. Sendikalar olmazsa örgütsel yapı olmaz. Demokratik bir düzen olmaz. Sendikalar ve örgütsel yapılar Türkiye Cumhuriyeti’nin olmazsa olmazıdır” diye konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.