TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhalefet doğru işe kızıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kırmızı etin etçil ırk hayvanlardan sütün de sütçü ırk hayvanlardan alınması lazım. Türkiye bu aşamaya geçmesi gerekiyordu. Biz bu aşamaya Türkiye'yi geçirmek için de bir takım projeler başlattık. Dünyanın birçok ülkesinde kullanılan etçil ırklar var. Biz de bunlarla Türkiye'de bir uygulama başlattık 2010 tarihinden ibaren bize kızdılar. Hakaret de ettiler bize, hala da ediyorlar. Muhalefet partileri maalesef. Her yapılan doğru işe kızıyorlar" dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2014 08:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Muhalefet doğru işe kızıyor

Eker, TOBB'ta damızlık hayvanlarla ilgili "Varsın bize kızsınlar" dediği hatırlatılınca şöyle dedi: "Türkiye çok gelişti, her alanda; tarım, hayvancılıkta çok önemli reformlar yaptı, üretimde büyük mesafe kaydetti. Eskiden tarım bütçesinin sadece yüzde 4'ü hayvancılığa ayrılıyordu. Biz bunu yüzde 30'a çıkardık, 7-8 kat artırdık. 8 milyon ton süt üretimi 18 milyon tona çıkardık. Kırmızı et ile ilgili aynı aşamayı geçmemiz lazım. Yapmamız gereken hususlar var. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kırmızı etin etçil ırk hayvanlardan sütün de sütçü ırk hayvanlardan alınması lazım. Bir takım projeler başlattık. Dünyanın birçok ülkesinde kullanılan etçil ırklar var. Bunlarla Türkiye'de bir uygulama başlattık 2010 tarihinden ibaren bize kızdılar. Muhalefet partileri pakaret de ettiler bize, hala ediyorlar. Ama doğru olanı yapıyoruz. Millet, Türkiye, çiftçiler için doğru olan bu. Her yapılan doğru işe, ortaya konan güzel esere de kızıyorlar. Türkiye'nin sahip olduğu, Türkiye'ye kazandırılan bu eserlerle iftihar edilmesi gerekirken hep bu eserlere karşı saldırıyorlar. Tarihe, milletimize, çiftçimize, üreticimize karşı bu sektörün mensuplarına karşı doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz. Eti etçi ırktan, sütü sütçü ırktan alacağız. Türkiye'nin et ve süt üretimini, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini Allah'ın izniyle Türkiye'nin ihtiyaçlarının tamamını giderecek şekilde bir noktaya taşıyacağız. Türkiye geçen yıl tarihinde ilk defa kendi yetiştirdiği, ıslah ettiği bir damızlık hayvanları genetik materyali ihraç etti. Fiili ihracat Kasım 2013'den beri yapılıyor. Geçen yıl 1.5 milyar doların üzerinde Türkiye hayvansal ürün ihraç etti. Yani canlı hayvan, et, süt ürünleri ihraç ediyor. Bundan sonra bu çok daha büyük bir hız kazanacak."

ZENGİNLİK KATIYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker Osmanlıca dersi konusundaki tartışmalar hatırlatılırken muhabirin, "Osmanlı Türkçesi" demesi üzerine "Türkçe" yanıtını verdi. Eker, muhabirin bu kez "Öz Türkçe diyorsunuz" diye sormasına da bakan Eker şu yanıtı verdi: "Türkçe, Türkçe. Tekrar ediyorum. Yani Türkçe. Zenginlik katıyor başka bir şey değil. Onun için ne kadar dilimizi geliştirebilirsek, ne kadar çok kelimeyle, ne kadar çok kavramla düşünebilirsek. Bunu hayatımızda, zihnimizde, konuşmamızda, yazımızda bunu ne kadar çok kullanabilirsek ufkumuz o kadar genişler. Bunun için Osmanlıca düşmanlığını da anlamak mümkün değil." (DHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.