TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme Yelken, yeni şampiyonlar yetiştirecek

Bünyesinden Bora Kozanoğlu gibi dünya şampiyonu isimler çıkaran Çeşme Yelken Kulübü, 30. kuruluş yıldönümünde alt yapıdan ve özellikle Çeşme’den yeni sporcuların çıkması için çalışmalarını hızlandırdı

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2015 07:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çeşme Yelken, yeni şampiyonlar yetiştirecek

Bugüne kadar onlarca başarılı sporcuyu Türk milli takımına kazandıran Çeşme Yelken Kulübü’nde yarışlara Optimist, Laser, 420, Rüzgar sürfü branşlarında katılım sağlanırken Türkiye Şampiyonaları ve Uluslararası Şampiyonalara ev sahipliği yapıyor.

YETENEKLİ SPORCULAR HEDEFİMİZDE

Kulübümüzde hali hazırda 2004 Atina,2008 Pekin ve 2012 Londra Olimpiyatlarına katılmış Olimpik sporcularımız yanında, halihazırda çeşitli branşlarda A milli takımında görev alan 15 sporcunun bulunduğunu ifade eden Çeşme Yelken Kulübü Komodoru Rebii Akdurak, Çeşme’nin genç yeteneklerine talip olduklarını söyledi. İzmir’den gelen sporcuların yanı sıra Çeşme’li gençlerin de peşinde olduklarını anlatan Akdurak, “Önümüzdeki dönemdeki amacımız Çeşme’de yaşayıp da yelken sporuna uzak kalmış ve başarılı olacak sporcuları arayıp, bulmak ve onların gelişimini sağlamak. Ekip arkadaşlarımız bunun için eskiden olduğu gibi şu anda da çalışmalarını sürdürmekte. Kulübümüze gelen tüm Çeşme’li gençlere hiçbir bedel almadan yelken sporunu öğretmekte ve aralarında yetenekli olanları da yarışan takımlarımıza almaktayız. Sporcularımızın ihtiyaç duyduğu her türlü imkan kulübümüzden tarafından sağlanmaktadır” diye konuştu.

Çeşme’nin rüzgarı ve havası ile yelken sporu için sadece Türkiye’de değil dünyada çok önemli bir yeri olduğunu ve bundan dolayı Dünya ve Avrupa Şampiyonlarının Çeşme'de yapılması için taleplerin olduğunu, tüm bunların ışığında önümüzdeki dönemde bir çok Ulusal ve Uluslararası yarışların Çeşme’de yapılmasını ve Çeşme’nin yelkende merkez haline gelmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini” belirtti.

OLİMPİK SPORCULAR VAR

Kulübün altyapı antrenörü Alican Selcik ise “Çeşme’li biri olarak bu kulüpte yelkene başladım ve şimdi de Çeşme’li kardeşlerimi yelken sporuna kazandırmak için çalışmaktayım. Kulübümüzün bugüne kadar bizlere yapmış olduklarını, şimdi bizler yeni kardeşlerimize yaparak kulübümüze ve yelken sporuna vefa borcumuzu ödemekteyiz. Amacımız Çeşme’nin ve Çeşme Yelken Kulübü’müzün dünya çapında hak ettiği yere varmasıdır” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.