TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barış mücadelesi paneli gerçekleştirildi

İzmir’de ‘Emperyalizme Karşı Barış Mücadelesi Sürüyor’ konulu panel yazar Kemal Okuyan’ın da katılımı ile gerçekleştirildi. Panelde, barış ve savaş süreci anlatılarak barış mücadelesinin öneminin altı çizildi

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 08:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Barış mücadelesi paneli gerçekleştirildi

NEŞE YAVUZ

Barış Derneği İzmir Şubesi, "Emperyalizme karşı barış mücadelesi sürüyor" başlıklı bir panel düzenledi. İzmir Barosu salonunda düzenlenen panele soL Dergisi yazarı Kemal Okuyan ve Barış Derneği İzmir Şube Başkanı Burhan Aksakal katıldı.

Panelde konuşma yapan Kemal Okuyan, barış ve savaş kavramlarına değinerek, barış mücadelesinin ne şekilde yapılması gerektiğini anlattı. Okuyan, "Barış kavramı göreli bir kavramdır. İnsanlık barışa tam anlamı ile ulaştığı zaman bu kavram da gereksiz olacaktır" şeklinde konuştu. Savaşları sınıflar arası savaş ve emperyalizm ile savaş olarak ikiye ayıran Okuyan, "Sokağa çıksanız emperyalizmi insanlara sorsanız hepsinin bu kavrama karşı olduğunu görürsünüz. Ama kavramın içini o kadar boşaltmışlar ki bu kavramla mücadele edilmesine engel oluyor, sonuç olarak karşı olmak bir işe yaramıyor" dedi.

KAPİTALİZMLE SAVAŞMALIYIZ

Sözlerine emperyalizm olgusu ve savaş kavramı arasında mutlak bir ilişki olduğunu söyleyerek devam eden Okuyan, "Emperyalizm her kapitalist sistemin arzuladığı ama elde edemediği bir kavramdır. Emperyalizme karşı olmak için önce kapitalizme karşı olmalıyız. Barış mücadelesini başarıya ulaştırmak için önce kapitalizmi yok etmeliyiz. Barış mücadelesinin emperyalizm mücadelesinden asla kopmaması gerekir. Barış dernekleri kapitalizm ve empryalizm ile barışma amacı ile kurulmuyor. Emperyalizm ve ve barış yan yana gelebilecek kavramlar değildir" ifadelerinde bulundu.

Daha sonra söz alan Barış Derneği İzmir Şube Başkanı Burhan Aksakal, barış için çabalayan barış mücadelesinin en önemli isimlerini anlattı ve barış derneklerinin bugüne kadar verdiği mücadeleler hakkında panele katılanları bilgilendirdi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.