TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜYAP Kitap Fuarı okuyucularını bekliyor

Bu yıl 20'ncisi düzenlenen TÜYAP İzmir Kitap Fuarı vatandaşların yoğun katılımıyla açıldı. Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda kapılarını açan fuar, 18-26 Nisan tarihleri arasında birçok yayınevini okurları ile buluşturacak

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 07:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TÜYAP Kitap Fuarı okuyucularını bekliyor

TANER UYANIKER - Her yıl TÜYAP tarafından düzenlenen İzmir Kitap Fuarı, 20'nci kez Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda kitapseverlerle buluştu. Bu yıl 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 18-26 Nisan tarihleri arasında açık olacak fuarda, 9 gün boyunca söyleşi, şiir dinletileri, panel ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 150 kültür etkinliği düzenlenecek. Bu yıl 20'ncisi düzenlenen TÜYAP İzmir Kitap Fuarı’na her dönem katılım gösteren yayın evlerine plaket verildi. Plaketleri ünlü edebiyat eleştirmeni Doğan Hızlan verdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın katılımıyla kurdele kesilerek fuar açıldı.

ONUR KONUĞU SÜREYYA BERFE

Şair Süreyya Berfe, fuarın onur konuğu. Süreyya Berfe’nin de katılımıyla söyleşi, panel ve dinletiler düzenlenecek. İlk şiiri  1962’de Yön dergisinde çıkan Süreyya Berfe,  şiirlerini Süreyya Kanıpak imzasıyla  1965’e kadar Düzlem, Zeren, Yelken, Şiir Sanatı, Türk Dili, Somut gibi dergilerde, daha sonraki şiir ve yazılarını Papirüs, Yeni Dergi, Yazı, Forum, Oluşum, Soyut, Somut, Ant, Yeni Edebiyat, Yeni a, Birikim, Milliyet Sanat, Defter, Kitap-lık, Gösteri dergileriyle Yeni Gazete ve Ulus gazetelerinde yayımladı. Süreyya Berfe’nin şiirleri 18 dile çevrildi. Bunun yanında aralarında Süreyya Berfe, Can Dündar, Canan Tan,  Ayşe Kulin, Hakan Günday, İlber Ortaylı, Deniz Kavukçuoğlu, Ece Temelkuran, Ali Kırca, Yüksel Pazarkaya,  Mine Söğüt, Enver Aysever, Haydar Ergülen, Ercan Kesal, Semih Poroy, Zeynep Oral, Nihat Behram, Ataol Behramoğlu ve pek çok değerli yazar, şair, bilim insanı dokuz gün süresince okurlarıyla bir araya gelecek.

SERGİ AÇILIYOR

TÜYAP bu yıl birde sergi açılıyor. TÜYAP tarafından düzenlenecek sergide fuarın ilk yıllarından bugüne fuar afişleri, fotoğrafları ve fuar anıları yer alacak. Fuar ayrıca bu yıl 100. Yaşını kutlayan yazar Aziz Nesin’in portre karikatürlerinden oluşan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Cihan Demirci’nin küratörlüğünde hazırlanan sergide 50’nin üzerinde Aziz Nesin portresi okurları karşılayacak. 20. İzmir Kitap Fuarı her gün 11.00-20.00 saatleri arasında, kapanış günü ise saat 19.00’a kadar ziyaret edilebilir.  Fuara giriş ücretsizdir.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.