TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşasın Sanat!

Tüm dünya genelinde kutlanan 15 Nisan Dünya Sanat Günü İzmir’de, Kuşadası Sanatçılar Derneği ile birçok sanat derneği ve temsilcilerinin katılımıyla kutlandı

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2015 06:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yaşasın Sanat!

ONURHAN ALPAGUT

15 Nisan Dünya Sanat Günü, kapsamında birçok sanatçının toplandığı etkinlik İzmir Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşti. İzmir'de sanat atölyeleri ve sanat derneklerinin katıldığı etkinliğe Kültür ve Sanat Eğitim Derneği, Femin-Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği, Ege Bölgesi Görsel Sanat ve Plastik Derneği, Turgut Pura Vakfı, uluslararası kültür sanat diyalogları dışında güzel sanatlar fakülteleri, güzel sanatlar eğitimi bölümleri, sanatçılar ve tüm sanatsever katıldı. İzmir halkının da katılımı ile etkinlik kapsamında sanat yürüyüşü ve kutlama programı düzenlendi. Etkinlik kapsamında Kültür Sanat Sendikası Ege Bölge Başkanı Ayten Baysal, basın açıklaması gerçekleştirdi.

15 NİSAN DÜNYA SANAT GÜNÜDÜR

Dünya Sanat Günü’nün kabulüne ilişkin Baysal, “2011 yılında Meksika'da yapılan uluslararası Sanat birliği Genel Kurul toplantısında, Türkiye temsilcisi olarak katılan Uluslararası Plastik Derneği delegasyonunun önerisi ile 15 Nisan'ın Dünya Sanat Günü olarak kutlanması ittifakla kabul edildi. Kutlamaların 15 Nisan 2012 yılından itibaren başlanmasına karar verildi" diyerek bu günün dünya tarihine katkısına ilişkin, “Uluslararası sanat birliklerinin tüm temsilcileri kutlama programları ile sanatın, barışın ve özgürlüğün vurgusunu yaparak dünya sanat gününe katkıda bulunmaktadırlar" dedi.

SANATI HEP BİRLİKTE HİSSETMELİYİZ

15 Nisan Dünya Sanat Günü’nün amacını açıklayan Baysal, “Sanatın her yaş ve ırktan tüm toplum için önemini vurgulamaktır. 15 Nisan dünya sanat günü için bütün müzeler, galeriler, üniversiteler, sanat kurumları ve sanatçılar kendi etkinlilerini düzenleyecek ve dünya sanat günü logosunu da kullanarak bu özel kutlayacaktır. Dünya sanat günü tüm dünyanın sanatçı ve sanatseverlerinin; sanatın değerini ve gününü eş zamanlı olarak hissetmelerini ve tüm dünya ülkeleri adına büyük önemini aynı anda solumalarını sağlamaktır. İzmir'deki sanatla ilgili okul, kurum, kuruş, kuruluş, dernek, atölye, sanatçı ve sanatseverler olarak sanatın gücünü ve değerini haykırıyoruz. Atatürk'ün de dediği gibi ‘Bir Millet ki resim yapamaz, bir millet ki heykel yapamaz, bir millet ki fennin gerektiği şeyleri yapamaz; o milletin ilerleme yerinde yeri yoktur’” diye konuştu.

SANAT BİR TOPLUMUN GELİŞMESİNE EN BÜYÜK ETKENDİR

Sanatın ve sanatçının önemine vurgu yapan Baysal, “Sanatçının üretmesi, sanatını ve eserlerini sergilemesi toplumun kültürel değerine katkı verecektir" ifadesini kullanarak sanatın gelişmesi için, “Kültür merkezleri, sanat merkezleri, eserlerin sergileneceği sanat galerinin olması, var olanların da başka amaçlarla değil sadece sanat alanında kullanılması gerekmektedir” dedi.

Etkinlik Gündoğdu Meydanı önünden başlayarak Fuar Kültürpark'a kadar olan mesafenin sanat yürüyüşü ile kat edilmesi ile son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.